Andrija Kaluđerović (Foto: MN Press)
Andrija Kaluđerović (Foto: MN Press)

Zvanično: Kaluđerović posle dve utakmice napustio Proleter

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.07.21. | 16:27

Zadržao se samo mesec dana u Novom Sadu

Kako je i zvanično potvrđeno od strane kluba, Andrija Kaluđerović je napustio Proleter. Iskusni napadač će karijeru nastaviti u Uzbekistanu, u ekipi Nasafa.

Stigao je posle četvrtog mandata u dresu Rada u ekipu iz Novog Sada krajem juna, ali posle dva kola i jednog postignutog pogotka, bivši fudbaler Crvene zvezde je otišao iz Proletera. Sa ekipom iz Superlige je imao otvoren ugovor, pa je u slučaju bolje ponude imao opciju da promeni sredinu.

Izabrane vesti

Iskoristio ju je posle nešto više od mesec dana, kako bi karijeru nastavio u Uzbekistanu. Kako stoje stvari seli se u Nasaf, klub iz Karšija, koji se takmiči u tamošnjoj Superligi. Aktuelni vicešampion je posle 12 odigranih kola u novoj sezoni treći na tabeli, sa devet bodova manje od vodećeg Pahtakora.

Kaluđerovića u novom klubu čeka zemljak Marko Stanojević, koji je u Nasaf stigao u februaru prošle godine iz Irtiša.

Iskusni napadač je prve fudbalske korake ostvario pre 18 godina u OFK Beogradu, a Nasaf će mu biti 24. klub u karijeri. Uspeo je jedinim golom u dresu Proletera da se izjednači sa Milanom Bojovićem iz Mladosti na večnoj listi najboljih golgetera Superlige (80 golova).



tagovi

Andrija KaluđerovićProleter Novi SadNasaf KaršiUzbekistanUzbekistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara