Zvanično: Kolubari vraćena tri boda, dovoljno da ostane u ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 09:17

Sud za arbitražu u sportu preinačio odluku FSS na oduzimanje šest umesto devet poena

Pirova pobeda Fudbalskog saveza Srbije pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Kolubara je kažnjena, ali tek toliko da može da ostane u Mozzart Bet Superligi!

Sud u Lozani je potvrdio oduzimanje bodova Lazarevčanima, samo što je umesto „minus devet“, koliko je FSS odredio kaznu klubu iz Lazarevca, ona smanjena na „minus šest“. A, to je taman dovoljno da zeleno-crni ostanu u ligi za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Kada se prekroji tabela sa ovom novom odlukom, Kolubara ima isti broj bodova kao Radnik i Radnički iz Niša, ali je imala bolju poziciju posle 30. kola i samim tim je ispred njih.

Sada je sve u rukama Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj datum, 21. jul, bio je zaokružen crvenom bojom u kalendaru, jer se čekala konačna presuda suda da bi se znalo ko će igrati u ligi naredne sezone. Sada kada je Kolubara za „zelenim stolom“ izborila opstanak, mora da se odredi ko će igrati u prvenstvu i koliko klubova. Da li će se Mozzart Bet Superliga proširiti na 17 učesnika ili će neka druga matematika da se pravi. U Savezu je dugo vladao stav da mora da se ostane sa 16 klubova, ali... Za danas je zakazana sednica Izvršnog odbora FSS-a na kojoj će se raspravljati i odlučivati ovim povodom.

Tek kada se donese odluka, moći će da se organizuje sastanak klubova na kojem će se odrediti kalendar takmičenja, parovi. I to za prvenstvo koje bi trebalo da počne za nedelju dana.

Podsećanja radi, Kolubari je FSS oduzeo devet bodova zbog dojave UEFA da su sumnjive njene utakmice sa Spartakom i Mladosti GAT. Nakon toga su se Lazarevčani žalili Sudu za sportsku arbitražu, koji je danas potvrdio da crno-zeleni treba da budu kažnjeni, ali je onih „minus devet“ pretvorio u „minus šest“, što je taman onoliko koliko je potrebno da Kolubara ostane član elitne divizije.


tagovi

Kolubara LazarevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara