Falorin Balogun (©AS Monaco)
Falorin Balogun (©AS Monaco)

ZVANIČNO: Monakovo veliko pojačanje za sam špic, Arsenalu 40.000.000 od pametne pozajmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 20:44

Amerikanac ostaje u Ligi 1

Teško nekad bude mladim momcima kad ih veliki klubovi pošalju po minute na pozajmice u manje sredine, ali Folarin Balogun je od svoje izvukao maksimum. I za sebe i za klub. Naime, 22-godišnji američki reprezentativac i zvanično je večeras zadužio opremu Monaka, koji se dobro isprsio posle odlične Balogunove sezone na kaljenju u Remsu.

Tamo je odigrao 37 utakmica i postigao 21 gol, ali svejedno nije uspeo da privuče pažnju Mikela Artete. Ali zato jeste Monakovu, koji je ostao bez Kevina Folanda – otišao u Union iz Berlina – i Brila Embola, mesecima odsutnog zbog povrede kolena.

Izabrane vesti

Otud Balogun i vrlo jaka cena za njega. Kneževi će na račun Tobdžija izvesno uplatiti 30.000.000 evra, a na tu sumu bi mogli da dodaju još 10.000.000 u premijama. Pride, Arsenal će zadržati i 17,5 odsto od naredne prodaje Baloguna, a mladi momci iz Monaka uglavnom idu za velike novce.

Sam igrač je potpisao ugovor na pet godina, pošto nije želeo da traći vreme na Arsenalovoj klupi za rezervne igrače. U Londonu je odigrao samo dve utakmice u Premijer ligi, sve skupa 10 mečeva za prvi tim.

Budućnost je dakle u Monaku, koji je ovog leta već doveo Denisa Zakariju, Mohameda Salisua, Vilfrida Singa i Filipa Kona. Sa ovim fiksnim delom za Baloguna Monakov trošak za pojačanja skočio je na 80.000.000 evra. Samo za Aksela Disasija, koji je otišao u Čelsi, uzeo je 55.000.000 i opet je, posle prva tri kola, prvi na tabeli Lige 1.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Folarin Balogun

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara