Zvanično: Najveći promašaj Jirgena Klopa u Verderu za 1.500.000 godišnje

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 14:52

Plaćen je čak 60.000.000 evra

Prvi od četvorice precrtanih prvotimaca Liverpula kojima su istekli ugovori a da je našao novi klub je Nabi Keita.

Vezista iz Gvineje je od danas i zvanično član Verdera iz Bremena sa kojim je potpisao ugovor do leta 2026. godine vredan 1.500.000 evra po sezoni plus bonusi. Došao je kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Redsima.

Izabrane vesti

Keita može da se etiketira i kao najveći promašj u trenerskoj eri Jirgena Klopa na Enfild Roudu. Pre pet godina je došao iz Lajpciga kao kapitalno pojačanje za obeštećenje od čak 60.000.000 evra. Ali nikada nije opravdao očekivanja niti se nametnuo kao standardan član veznog reda. Iako je osvojio skoro sve što se moze osvojiti sa Liverpulom, njegova uloga u tim uspesima nije bila među bitnijima.

Upisao je za Redse 129 mečeva u svim takmičenjima, postigao 11 golova i zabeležio devet asistencija. Ali u skoro polovini utakmica (52) je ulazio sa klupe, dok je u 58 navrata zamenjen kada bi počeo u startnih 11. Za pet godina je tek 19 utakmica odigrao od početka do kraja. Od mogućih 190 mečeva u Premijer ligi, propustio je čak 106.

Jirgen Klop mu je davao šansu i kada je bio u lošoj formi, verovao u njega do neke granice ali je u ovoj sezoni digao ruke od njega i pružio mu šansu na samo osam mečeva u Premijer ligi. Imao je i problema sa povredama i potpuno potonuo u poslednje vreme...

Liverpul je odlučio da mu ne produži ugovor i da ga ovog leta pusti bez obeštećenja kao u slučajevima Roberta Firmina, Džejmsa Milnera i Aleksa Okslejd Čemberlena. Spekulisalo se da su Keitu zainteresovani klubovi iz Italije i Turske ali je na kraju pomalo iznenađujuće završio u Verderu i potpisao trogodišnji ugovor.

Keita je i dalje četvrti na listi najskupljih pojačanja u istoriji Liverpula. Skuplji od njega su bili samo Virdžil van Dajk, Darvin Nunjez i Alison.


tagovi

Nabi KeitaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara