©Reuters
©Reuters

Zvanično: Nemačka sa pet predstavnika u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 23:19

Bundesliga dobila trku sa Premijer ligom i Ligom jedan

Nemačka je zvanično, nakon Italije, obezbedila peto mesto u Ligi šampiona u narednoj sezoni. Za to je zaslužna Borusija iz Dortmunda, koja je večeras napravila nedostižnu razliku u odnosu na Premijer ligu i Ligu jedan. Na taj način, već večeras su plasman u grupnu fazu obezbedili najjači timovi Bundeslige: Bajer Leverkuzen, Bajern Minhen, Štutgart, Lajpcig i Borusija Dortmund.

Nemci su do ovog trenutka osvojili 18,357 poena u evropskim takmičenjima, a kao i Italijani (19,428) još uvek imaju tri predstavnika u Evropi. Englezi su spali samo na Aston Vilu i trenutno su treći sa 17,375 poena, dok Francuzi imaju 16,083 i dva aktivna predstavnika. Pored Svetaca tu je još i polufinalista Lige Evrope Olimpik Marselj.

Izabrane vesti

Uoči večerašnje utakmice, Bundesligi je za peto mesto u Ligi šampiona bila neophodna pobeda Borusije, dok je Francuzima igralo samo slavlje Pari Sen Žermena. Da je bilo nerešeno, Liga jedan bi ispala iz trke, a ostali bi samo Nemci i Englezi. Ipak, i u tom slučaju bi Bundesliga bila na korak od cilja, s obzirom na to da su u evropskim takmičenjima, pored Borusije, još uvek aktivni Bajern Minhen i Leverkuzen.

Italijani ove sezone praktično nisu imali slabog predstavnika u Evropi, što im je omogućilo da se bez većih problema domognu pete pozicije u elitnom takmičenju. Najviše poena Seriji A doneli su Roma i Atalanta (po 22,000), učesnici polufinala Lige Evrope, potom Inter (20,000), pa Fjorentina (19,000), koja je stigla do polufinala Lige konferencije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara