Rahim Sterling (©Chelsea FC)
Rahim Sterling (©Chelsea FC)

ZVANIČNO: Rahim Sterling pokrenuo Čelsijevu lavinu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.07.22. | 18:21

Londonski klub potvrdio prvo pojačanje

Počela je nova era u Čelsiju!

Prvo pojačanje novog vlasnika londonskog kluba Teda Bolija je engleski reprezentativac Rahim Sterling. Čelsi je danas i zvanično potvrdio transfer doskorašnjeg fudbalera Mančester Sitija.

Izabrane vesti

Plavci su Sitiju platili nešto preko 56.000.000 evra za krilnog napadača koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Građanima. Sterling je potpisao petogodišnji ugovor s opcijom produžetka za još 12 meseci. Na ime bonusa prvak Engleske dobiće najviše 9.000.000 evra.

Brojni izvori sa Ostrva javljaju da će zarađivati 310.000 funti bruto nedeljno, što je nešto više od 360.000 evra i biće najplaćeniji igrač tima. U prevodu, to je oko 19.000.000 miliona evra godišnje, a na neto nivou oko 10.000.000 evra po sezoni. Streling ulazi u krug najplaćenijih Čelsijevih igrača uz Kaja Haverca, Ngola Kantea i Kalidua Kulibalija koji je danas krenuo iz Milana put Londona.

"Pre svega, veliko je zadovoljstvo doći u Čelsi. Postigao sam mnogo toga u karijeri, ali ostalo je još mnogo toga, zbog toga se radujem što ću igrati u dresu Čelsija, pod vođstvom Tomasa Tuhela", izjavio je Sterling po potpisivanju ugovora sa Čelsijem i dodao:

"London je moj dom i u tom gradu je sve počelo za mene. Sjajno je što sada imam šansu da igram pred prijateljima i porodicom iz nedelje u nedelju na Stamford Bridžu. Jedva čekam da upoznam navijače i istrčim pred njih".

6. avgust, 18.30: (5,00) Everton (3,70) Čelsi (1,80)

Sterling se ranije oprostio od Mančester Sitija, gde je proveo poslednjih sedam godina i osvojio četiri titule u Premijer ligi, pet trofeja u Liga kupu, po jedan FA kup i Komjuniti šild, dok je prošle godine bio i vicešampion Evrope pošto je Ušati pehar uzeo Čelsi.

Tuhel je od kraja prošle sezone i stupanja Toda Bolija na mesto vlasnika Čelsija tražio da se menja ofanzivna linija zbog problema u završnici. Američki biznismen je direktno stupio u kontakt sa ljudima iz Sitija i dugo pregovarao oko mogućeg transfera i na kraju uspeo da obezbedi Nemcu pojačanje po meri. Sterling jeste godinama kritikovan kao precenjen igrač, ali s obzirom na svoju brzinu biće stalna pretnja po protivničke golove. Kao fudbaler Liverpula i Sitija postigao je 165 golova na 320 nastupa što je pogodak na svakoj drugoj utakmici. Sterling daje Tuhelu dodatnu taktičku fleksibilnost i mogućnost da ga kombinuje sa Timom Vernerom i Kaijem Havercom. Osim toga ima šampionsko iskustvo koje nedostaje Čelsiju.

Mejson Maunt sa oduševljenjem je dočekao potpis svog prijatelja i reprezentativnog kolege.

“Top fudbaler, top čovek. Toliko iskustvo, svetska klasa. Imao sam sreće da igram sa njim nekoliko godina u reprezentaciji Engleske gde je čak bio i kapiten. On je neko ko je najvećoj sceni dugi niz godina i neko ko može da nas podigne na sledeći nivo. Želimo da budemo okruženi vrhunskim fudbalerima, jako sam srećan što ćemo postati klupski saigrači. Izgubili smo nekoliko igrača i sa njim dobijamo novog lidera, čoveka velike ličnosti. Nadam se da ćemo zajedno da osvojimo mnogo trofeja“, poručio je Maunt.

I prvi čovek kluba Tod Boli iskazao je zadovoljstvo Sterlingovim potpisom koji podiže vrednost Čelsija.

"Sterling je serijski pobednik i njegov potpis jako je važan u procesu daljeg jačanja našeg kluba. Prezadovoljni smo dolaskom Rahima u Čelsi, ponosni smo što možemo da predstavimo fudbalera svetske klase".

Razlog zašto je Sterling izabrao Čelsi jeste garancija važnije uloge i više minuta u budućnosti, ali i zato što će kraj sebe imati reprezentativne drugove Risa Džejmsa, Bena Čilvela i pomenutog Mejsona Maunta. Ostaje da se vidi koga će i da li će Tomas Tuhel birati za špic napada. Romelua Lukakua nema, pominje se Rafael Leao, isto tako i da bi Hakim Zijeh mogao u Milan. Svakako, Tuhel bolje funkcioniše sa lažnim "devetkama" što se najbolje videlo prošle sezone gde je Lukaku bio neupotrebljiv nakon početne faze sezone.

Svakako, na Stamford Bridžu bi tek mogle da pucaju transfer bombe. Sledeći je Kalidu Kulibali, a čeka se još bar dva-tri potpisa do kraja leta...


tagovi

Rahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara