Arjen Roben u opremi Groningena (©fcgroningen.nl)
Arjen Roben u opremi Groningena (©fcgroningen.nl)

ZVANIČNO: Roben se vratio iz penzije i igraće za svoj Groningen!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.06.20. | 17:09

Holanđanin se, kako je sam priznao, vratio iz ljubavi prema klubu

Košarkašku bombu dana aktivirao je Kori Volden odlukom da sam plati raskid ugovora s Partizanom kako bi prešao u Crvenu zvezdu, a fudbalsku je zasad bez ikakve dileme bacio Arjen Roben! Legendarni Holanđanin je posle godinu dana odmora rešio je da izađe iz fudbalske penzije iz ljubavi prema svom Groningenu, čiju će opremu nositi u sezoni 2020/21!

Na zvaničnom klupskom sajtu je tačno u 17 časova osvanula kompletna informacija - Roben poslednjih sedmica punim intenzitetom kako bi što spremniji dočekao početak sezone, a kako je nekadašnji as Bajerna izjavio – učinio je to iz ljubavi prema dečačkom klubu!

Izabrane vesti

“Groningenu je potrebna svaka vrsta pomoći tokom ove krize zbog virusa korona. Već sam bio učesnik brojnih akcija kako bih pomogao svom Groningenu. Tokom poslednjih sedmica imao sam brojne razgovore sa meni bliskim ljudima, ali na kraju sam poslušao reči navijača koji su mi rekli: 'Arjene, prati svoje srce'. Vraćam se fudbalu kao igrač Groningena. Sada sam na velikoj misiji. Radim sve kako bih se vratio što spremniji. Ne znam još da li će ova ideja uspeti, ali znam da će sve zavisiti od moje posvećenosti i motivacije, a ona je velika“, poručio je Roben pošto je ponovo obukao dres kluba u kojem je ponikao.

Groningen je zakazao konferenciju za novinare za nedelju od 14.30 na kojoj će pored Robena biti prisutan i direktor Mark Jan Flederus.

Arjen Roben je u fudbalsku penziju otišao prošlog leta, pošto je sa Bajernom osvojio osmu titulu šampiona Nemačke. Tada se takođe spekulisalo da bi Roben mogao nazad u Groningen, ali je Holanđanin tada ipak hteo malo da odmori od svega i predahne, pre nego što se posveti sledećim obavezama. Sa 36 godina Roben možda jeste fudbalski veteran, ali će biti od ogromne pomoći Groningenu svojim iskustvom i uticajem na svlačionicu.

Holandski asovi vole da se vrate u klubove u kojima su ponikli kako bi završili svoje karijere. Klas Jan Huntelar je to učinio u Ajaksu, Robin van Persi u Fajenordu sa kojim je osvojio i šampionsku titulu, ranije je isto učinio i Đovani van Bronhorst, a Dirk Kajt je odigrao tri utakmice za svoj dečački klub Kvik Bojs...

Arjen Roben je u mlađe kategorije Groningena stigao davne 1999. godine. U prvom timu debitovao je dve godine kasnije, a već u julu 2002. prešao je u PSV Ajndhoven kao supertalentovani klinac, posle čega je karijera otišla zvezdanim putem. Igrao je za Čelsi, Real Madrid i Bajern i osvajao titule gde god je bio. Najveći trag ostavio je u Minhenu gde je pored osam nemačkih kruna uzeo još i pet nacinalnih kupova, pet trofeja u Superkupu, kao i Ligu šampiona i Superkup Evrope. Osvajač je i brojnih individualnih priznanja...

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Arjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara