Aleks Teljes u Sevilji (©Sevilla FC)
Aleks Teljes u Sevilji (©Sevilla FC)

Zvanično: Sevilja završila "plan C" Aleksa Teljesa, sada po štopera

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 17:21

Pojačanje u Andaluziji

Čekali su sa nestrpljenjem u Sevilji drugo pojačanje ovog leta i - dočekali! Iz Mančester junajteda na jednogodišnju pozajmicu stigao je Aleks Teljes.

Posle višednevnih pregovora sa Junajtedom oko dužine pozajmice i finansijskih detalja, odlučeno je da će Brazilac ovu sezonu provesti u srcu Andaluzije, s tim da se pojavljuju oprečne informacije o tome koji procenat njegove plate će pokriti Sevilja. Iz Španije tvrde da će klub dati 2.000.000 evra od njegove ukupne plate koja iznosi 5.800.000 evra, što je zapravo 35 odsto. Ostatak će, naravno, pokriti Junajted. Na Ostrvu, pak, kažu da će Sevilja pokriti cela godišnja primanja.

Izabrane vesti

Đavoli su ovakvu odluku doneli pošto je konkurencija na levom odbrambenom boku postala suviše velika. Naime, Erik Ten Hag je ovog leta doveo mladog Tajrela Malasiju u koga ima više poverenja, pa će zajedno sa Lukom Šoom pokrivati levi bok. Teljes je u toj konstelaciji snaga postao suvišan i Sevilja se prva javila da ga preuzme. Doduše, on je bio Seviljin plan C, pošto prethodno nisu prošli pokušaji dovođenja Anhelinja iz Lajpciga i povratka Serhija Regilona iz Totenhema.

12. avgust, 21.00: (3,45) Osasuna (3,10) Sevilja (2,40)

Tako se nastavlja dobra poslovna saradnja dva kluba, pošto je prošle sezone na pozajmici u Sevilji iz Junajteda igrao Antoni Marsijal.

Teljes je prošle sezone skupio preko 2.000 minuta na terenu uz četiri asistencije i jedan gol, ali jednostavno nije bio u Ten Hagovim planovima. Đulen Lopetegi se ovog leta fokusirao na jačanju odbrane, pošto je pre Teljesa stigao štoper Galatasaraja Marsao za 12.000.000 evra, a sledeće pojačanje će najverovatnije ponovo biti centralni defanzivac.

Naime, Sevilja sa Junajtedom i PSŽ paralelno vodi pregovore oko Erika Bajija, odnosno Tila Kerera i ostaje da se vidi samo sa kim će prvo postići dogovor. Ovih dana se pisalo da je Kerer nadomak transfera u Sevilju, ali je on odbacio spekulacije da se obećao bilo kome.


tagovi

Aleks TeljesLetnji prelazni rok 2022Mančester JunajtedSevilja

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara