Adama Traore u Barseloni
Adama Traore u Barseloni

Zvanično: Traore stigao, što znači da Dembele ide! Barsa čeka još Moratu ili Obamejana

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 20:10

Dosta aktivnosti na stadionu Kamp Nou

 

Adama Traore ponovo je fudbaler Barselone! Snažni krilni napadač vratio se tamo gde je započeo karijeru i prvi put odbačen kao izdanak čuvene škole Masije, nedostojan dresa prvog tima. Sada je dobio šansu da se dokaže i ako to učini na pravi način, ostaće na stadionu Kamp Nou i posle leta.

Izabrane vesti

Traore je zvanično doveden na šestomesečnu pozajmicu iz Vulverhemptona, uz opciju otkupa vrednu blizu 30.000.000 evra. Barselona se obavezala da će isplaćivati kompletnu platu do kraja sezone koja iznosi bezmalo 52.000 evra nedeljno, što će biti ukupno oko 1.290.000 evra za vreme boravka u Kataloniji.

Snažni reprezentativac Španije biće predstavljen u sredu iza zatvorenih vrata. Juče je kompletirao lekarske preglede i zatim završio dokumentaciju. Klub je njegov povratak zvanično potvrdio u video klipu gde Traore na svom terefonu gleda fotografije iz vremena kada je prvi put bio u Barseloni. Tada je odigrao svega četiri utakmice za prvi tim u periodu od 2013. do 2015. godine, pre nego što je pojačao Aston Vilu za 10.000.000 evra. U međuvremenu je nastupao za Midlzbro pre nego što je 2018. stigao u Vulvse za 20.000.000 evra.

6. februar, 16.15: (2,40) Barselona (3,30) Atletiko Madrid (3,25)

Od tada Traore je značajno podigao kvalitet i postao jedan od najcenjenijih krilnih napadača Premijer lige, iako je u dosadašnja 154 nastupa zabeležio svega 11 golova. Totenhem ga je želeo do poslednjeg trenutka, čak je transfer bio jako blizu realizacije, ali kada je stigao poziv iz kuće u kojoj je odrastao, sve druge opcije pale su u vodu. Uostalom, njegovom karijerom rukovodi poznati agent Žorž Mendeš koji je tradicionalno u dobrim kontaktima sa ljudima iz Barse.

Traoreov povratak na Kamp Nou znači da Usman Dembele sigurno odlazi do kraja januara! Pitanje je samo – gde će? Barselona na stolu navodno ima dve ponude iz Premijer lige od po 20.000.000 evra za transfer odmah, iako mu na leto ističe ugovor. Jedna je navodno od Čelsija. Pominjao se i Njukasl, ali uprkos značajnom prilivu novca sa dolaskom novog vlasnika, prebogatog princa Saudijske Arabije, plata od 300.000 evra previše je za Svrake. Situaciju prati i Pari Sen Žermen, koji bi ipak čekao leto za realizaciju transfera.

Ovo nije kraj poslovima u Kataloniji. Barselona do kraja zime čeka još (bar) špica. Izbor je odavno pao na Alvara Moratu i Pjer Emerika Obamejana. Španac posle dolaska Dušana Vlahovića u poslu vrednom preko 75.000.000 evra praktično ima otvorena vrata da ide, mada bi eventualni transfer u Barselonu morao da aminuje Atletiko Madrid prvo kao matični klub iz kojeg je ovaj stigao u Torino na pozajmicu. Napadač iz Gabona je otpisan kod Mikela Artete posle nedozvoljenih putovanja u Francusku i kršenja klupskih pravila, a kako se najavljuje od ranije mogao bi karijeru da nastavi u Barsi ili Juventusu.

Podsetimo, Barselona je ove zime dovela Ferana Toresa u poslu vrednom 55.000.000 evra, čija će isplata početi od leta.



tagovi

Adama TraoreUsman DembeleZimski prelazni rok 2022Alvaro MorataPjer Emerik ObamejanBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara