Pehar Lige šampiona ©Reuters
Pehar Lige šampiona ©Reuters

Zvezda čeka žreb: Prva želja je Marakana, a druga Brest ili Omonija

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 07:59

Crveno-beli među nosiocima u Nionu (12.00)

Crvena zvezda je ubedljivim slavljem nad TSC-om došla u situaciju da sa potpunim spokojem dočekuje današnji žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Nionu (12.00).

Ali, želja na stadionu Rajko Mitić i te kako ima, a ona osnovna jeste da se meč odigra u Beogradu. Srpski šampion se daleko bolje oseća na svom terenu, što je pokazalo gostovanje u Tirani, ali i mnoga druga prethodna u evropskim kvalifikacijama, tako da je jasno da bi igranje na Marakani stavilo crveno-bele u ulogu favorita protiv bilo kog protivnika u ovoj rundi. Bez obzira na to što ekipa Dejana Stankovića ne može da računa na onaj preoznatljivi huk sa tribina.

Izabrane vesti

Nema sumnje da bi odlasci u Dansku ili Norvešku predstavljali najlošiju moguću opciju u trećoj rundi, a čak i da se igra i u Beogradu Midtjiland i Molde bi predstavljali ozbiljan zalogaj. Pre svega danski šampion, koji je prošle srede eliminisao Ludogorec u Razgradu i pokazao značajan potencijal u ovim kvalifikacijama.

Najpoželjniji su oni rivali sa najnižim koeficijentom. To su beloruski Dinamo Brest i kiparska Omonija, mada i njihov kvalitet i rezultati pozivaju na maksimalan oprez. Kiprani su kao gosti izbacili Legiju u Varšavi, dok su Belorusi na svom terenu eliminisali Sarajevo.

Radost igrača Ferencvaroša u Glazgovu ©ReutersRadost igrača Ferencvaroša u Glazgovu ©Reuters

Među one nepoželjne protivnike svakako spada i mađarski šampion Ferencvaoš, koji je napravio možda i najveću senzaciju drugog kola kvalifikacija eliminisavši Seltik u Glazgovu.

Zbog čega je igranje na stadionu Rajko Mitić prioritetna želja u Ljutice Bogdana nije neophodno previše obajašnjavati. Računajući i meč sa Evropom na startu ovogodišnjih kvalifikacija, crveno-beli su vezali ukupno 14 mečeva bez poraza na svom terenu u kvalifikacijama, a od toga su na čak devet izlazili kao pobednici. Ako bi se tome pridodale i pobede nad Kelnom, Liverpulom i Olimpijakosom, odnosno remi sa Napolijem, u grupnim fazama dva evropska klupska takmičenja, onda se dolazi do zaista više nego ohrabrujućih brojki.

Crveno-beli se nalaze u takozvanoj "stazi šampiona", a u isto vreme će biti žrebani i klubovi iz "ligaške staze" gde se nalazi šest timova iz jačih evropskih liga koji nisu bili prvaci svojih zemalja.

Samo dan kasnije, 1. septembra u 12 časova, Crvena zvezda će ponovo biti u bubnju, gde će dobiti potencijalne protivnike u plej-ofu. Tamo crveno-beli neće biti u povlašćenoj ulozi na žrebu pa kao potencijalne protivnike mogu da dobiju Salcburg, Olimpijakos, Dinamo (ukoliko prođe treću rundu) i Slaviju iz Praga

STAZA ŠAMPIONA:

Nosioci:

Dinamo Zagreb (koeficijent 33.500)

Jang Bojs (25.500)

Crvena zvezda (22.750)

Karabag (21.000)

Makabi Tel Aviv (16.500)

Nenosioci:

Molde (15.000)

Midtjiland (14.500)

Ferencvaroš (9.000)

Omonija (5.350)

Dinamo Brest (3.775)

LIGAŠKA STAZA:

Nosioci:

Benfika (70.000)

Dinamo Kijev (55.000)

Gent (39.500)

Nenosioci:

Rapid (22.000)

PAOK (21.000)

AZ Alkmar (18.000)


tagovi

žreb Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara