Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

Zvezda igrala viktorije i prošla šabačko mučilište (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.09.22. | 17:53

Crveno-beli se mučili, ali slavili golovima Milunovića i Kangve - 2:0

Crvena zvezda je prošla kroz šabačko mučilište! Podsećao je duel kraj Save na onaj iz 2018. godine kada je Mačva napravila senzaciju i eliminisala iz masovnijeg takmičenja generaciju Vladana Milojevića. I sada je šabački drugoligaš igrao krajnje ofanzivno, i danas se Zvezda mučila u ofanzivnim akcijama. Ali neograničena inicijativa, brdo kornera i prekida, morali su jednom da dovedu da dubli blok Mačve pukne. Na krakterističan način Nemanja Milunović je skočio posle devetog udarca iz ugla za Crvenu zvezdu i u 49. minutu trasirao put Crvenoj zvezdi ka drugom kolu Kupa Srbije - 2:0. Na kraju je Kangva rešio sve dileme u zaostavnom vremenu.

Ostaće rezultat kao jedino vredno pomena sa Zvezdinog gostovanja kraj Save. Sigurno je Miloš Milojević očekivao lakši posao, tečniju igru i ubojitije napade posle malog odmora izazvanog reprezantativnom pauzom. Međutim, viđen je meč slabog intenziteta, igra na jedan gol i predstava bez rasploženog pojedinca. Napadač Kalifa Kulibali je dobio šansu od prvog minuta, ali nijednim kretanjem ili potezom nije nagovestio da bi u bližoj budućnosti mogao da rastereti prvog napadača Aleksandar Pešića. Nastavio je Milojević proces oživljavanja Veljka Nikolića, ovoga puta vezista je ostao bez konkretnog učinka.

Izabrane vesti

Daleko od toga da crveno-beli nisu zaslužili da dobiju meč, jer se ambicija Mačve završavala sa dobrom kolektivnom igrom na svojoj polovini. Mačvani su poluvreme završili bez ijednog pokušaja, prvi put suuputili udarac u okvir u 80. minutu kada je mladi Nešković proverio budnost Zorana Popovića.

Odlična poseta, teren vrlo sumnjivog kvaliteta i defanzivno orjentisan rival. Kombinacija ta tri faktora pretvorila je Zvezdin duel u Šapcu, u okviru prvog kola Kupa Srbije, u poligon mučilišta. Najavljivali su drugačiju sliku posle reprezentativne pauze iz Ljutice Bogdana, ali u prvom poluvremenu je malo toga viđeno od strane vlasnika duple krune. Mačva je igrala dekadentno, sa dvostrukim blokom na 25 metara od gola, ali bilo je to legitimno pravo stratega domaćina Ivana Kurtušića, jer se namerio na mnogo jači tim.

Odlučio se Miloš Milojević da šansu od prvog minuta pruži Kalifi Kulibaliju. Bolje da nije. Nigde nije bilo reprtezentativca Malija u završnoj trećini terena, imao je par loših prijema i onako kršio tanko samopouzdanje. Imala je Crvena zvezda problem sa brzinom i kreacijom, iako su na terenu bili Mirko Ivanić, Aleksandar Katai i novopečani reprezentativac Stefan Mitrović. Moguće je da su crveno-beli oštećeni već u sedmom minutu, kada je Nemanja Stevanović rukom zaustavio centaršut Marka Gobeljića ispred Kalife Kulibalija.

Ali kako je vreme prolazilo, tako se povećavala i nervoza u taboru gostujućeg tima. Bez obzira što Mačva nije želela da napred, Zvezda je morala mnogo više. Tim pre što je uskoro očekuju mečevi mnogo višeg intenziteta.

Crvena zvezda je imala osam šuteva ka golu Samurovića, ali je samo dva puta zaličilo na dobre situacije. Pokušaj Milunovića odbranio je čuvar mreže domaćina, dok je pokušaj Mirka Ivanića otišao preko gola.

Morao je već u finišu prvog poluvremena Miloš Milojević da podigne Kangvu i Pešića sa klupe, kako bi izbegao potencijalne probleme i mišolovku u koju je upao večiti rival iz Humske.

Imala je Crvena zvezda čak osam kornera u prvom poluvremenu i jeftino ih bacala u bunar. Nešto slično viđeno je i u sudaru sa Napretkom kada su crveno-beli imali čak 15 udaraca iz ugla bez konkretnog učinka.

Ali sledeći korner bio je plodonsan. Katai je centrirao, Radovan Pankov napravio kvalitetan blok, a Milunović u svom stilu skočio i rasteretio crveno-bele. Ni taj detalj nije značajno podigao intenzitet igre. Zvezda je pretila uglavnom posle prekida, mada je aplauze zaslužio i mladi Mitrović posle prodora u 84. minutu. Na kraju je Kangva rešio sve dileme.

MAČVA - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)

/Milunović 48, Kangva 90+3/

Stadion: Gradski u Šapcu.

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

MAČVA (4-3-2-1): Samurović – Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović – Vraštanović (od 61. Branković), Adamović, Savković (od 61. Belić) - Marjanović (od 77. Mijailović), Pejović (od 61. Kapetanović) - Radunović (od 73. Nešković)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić - Sanogo (od 88. Srnić), Nikolić (od 64. Kangva) - Mitrović, Ivanić (od 88. Motika), Katai (od 77. Krstičić) - Kulibali (od 64. Pešić)


tagovi

Nemanja MilunovićAleksandar KataiMiloš MilojevićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara