Zvezda ima neke neraščišćene račune sa TSC-om

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 09:42

Crveno-beli potencijalnim trijumfom protiv vicešampiona Srbije mogu da sedmu uzastopnu titulu (19 časova, TV Arena)

Šampionski šampanjac je u kibli, može da se desi da igrači i Crvene zvezde večeras, negde oko 21 čas, ispiju prve gutljaje slatkog napitka. I pored toga što su crveno-beli dopli nadomak ciljne ravnine, Vladan Milojević je priču o šampionskoj žurci ostavio za neku drugu priliku. Ne za večeras (19 časova, TV Arena)

Očigledno je iz njegovog izlaganja da Crvena zvezda sa TSC-om ima neke nerasčišćene račune. Nije Vladan Milojević bio na klupi tada, ali ekipa TSC-a je prošle jeseni probudila nikada veću rezultatsku i igračku krizu crveno-belih u poslednjih nekoliko godina. Pogodak Ifeta Đakovca, tog 1. novembra 2023. godine, u dubokoj sudijskoj nadoknadi, ostavio je Crvenu zvezdu na šest bodova deficita u odnosu na Partizan. Ljuljao se crveno-beli brod, na kraju je kormilaru Baraku Baharu potpisan otkaz.

Izabrane vesti

Nije TSC nikada slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde. Ali je dva puta uspevao da izbori remi. Prvi put se to desilo u jednoj od prvih utakmica bivšeg stratega Miloša Milojevića.

Suštinski poraz Crvene zvezde ne bi ništa promenio, ali sigurni smo da Vladan Milojević ima lični motiv kada je u pitanju večerašnji derbi Mozzart Bet Superlige. Na mini tabeli plej-ofa TSC je ispred Zvezde. Tu je i onaj, čisto trenerski motiv. Jasno je da ekipa iz Bačke Topole uz Crvenu zvezdu ovog proleća igra najdominantnije, sa velikim posedom lopte i jakim intenzitetom.

Može TSC Vladanu Milojeviću da ponudi odgovore ne naka pitanja, uoči finala Kupa i posebno evropskih kvalifikacija. Tu je i treće poluvreme prethodnog susreta sa stadioan TSC-a. Želeo je Vladan Milojević da ostane diplomatski nastrojen i da ne komentariše reči Žarka Lazetića o „sili i Bogu“. Ali ih je sigurno negde evidentirao i želi da demonstrira dominaciju protiv tima koji je ove sezone dva puta bio bolji od Partizana.

Prava je šteta što zbog prvomajskih praznika, neće biti mnogo publike u Ljutice Bogdana.

Najavio je Vladan Milojević da će do kraja šampionata gledati da šansu pruži mlađim snagama, ali moguće da će se večeras opredeliti za oprobane snage. Samo je pitanje da li će Gelora Kanga pronaći mesto u startnoj postavi.


MOZZART BET SUPERLIGA, 33. KOLO

Plej-of

16.00: (1,57) Radnički 1923 (4,00) Mladost Lučani (6,00)

16.55: (1,95) Partizan (3,50) Vojvodina (3,90)

18.30: (1,22) Čukarički (6,50) Napredak (13,0)

19.00: (1,30) Crvena zvezda (5,80) TSC (9,00)



tagovi

FK Crvena zvezdaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara