©Reuters
©Reuters

Zvezda skautirala, Mec rešen da dovede: Pored Isidora, Francuzi hoće i Estupinjana

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 10:06

Klub sa stadiona Sen Simforjen želi i kolumbijskog golgetera, koji je prošlog leta izmakao srpskom šampionu na tržištu

Prelazni rok u Francuskoj završava se večeras u 23.00, a Mec je odlučan da potroši novac od transfera Žorža Mikautadzea (16.000.000 evra) i pronađe adekvatna napadačka rešenja. Zanimljivo, obe glavne mete kluba sa stadiona Sen Simforjen su igrači koje je prošlog i ovog leta skautirala Crvena zvezda, Vislona Isidora i Oskara Estupinjana.

U međuvremenu, crveno-belima je smanjena konkurencija za napadača Lokomotive, s obzirom na to da je iz igre navodno ispao Lorijan, koji je dogovorio dolazak doskorašnjeg napadača Eibara Adrijana Grbića, pa je u Francuskoj trenutko aktuelan samo Mec.

Izabrane vesti

U isto vreme, klub sa severoistoka Francuske krenuo je i u pregovore sa Halom, koji je prošlog leta nadmašio Crvenu zvezdu na tržištu u borbi za Estupinjana. Kolumbijac je prošle sezone odigrao 42 utakmice za klub iz Čempionšipa i postigao 14 golova, a Mec bi da ga dovede na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa na kraju sezone.

Estupinjan u Engleskoj ima ugovor do jula 2025. godine, a u ovoj sezoni je već zabeležio pet nastupa, uz jedan pogodak u Liga kupu protiv Donkastera (1:2).

Kolumbijac je karijeru počeo u ekipi Onse Kaldas, odakle je 2017. godine prešao u Vitoriju Gimarais za obeštećenje od 2.000.000 evra. Portugalski klub ga je slao na pozajmice u Barselonu iz Gvajakila i Denizli, a golteterski je eksplodirao u svojoj poslednjoj sezoni u Portugaliji, gde je postigao 15 prvenstvenih golova.

Prošlog leta mu je isticao ugovor, pa je Crvena zvezda želela da ga dovede u svoje redove kao slobodnog igrača. Ipak, odlazak u Srbiju nije bio primarna opcija za Estupinjana, koji je izabrao odlazak u Čempionšip, a sada mu se otvara prostor za odlazak u Ligu jedan.


tagovi

Oskar EstupinjanLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara