Zvezdi stigla ponuda za Azarova – 3.000.000 evra od Šahtjora

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 16:15

Na Marakani većaju

Crvena zvezda je dobila ponudu Šahtjora iz Donjecka za Iraklija Azarova vrednu 3.000.000 evra, saznaje Mozzart Sport. Mladi Gruzin je imao promenljivu sezonu u dresu Crene zvezde, u koju je stigao avgusta prošle godine, ali je odličnim igrama za nacionalni tim i mladu selekciju ozbiljno podigao tržišnu vrednost. Do te mere da na Marakani trenutno većaju da li da prihvate ponudu iz Ukrajine, i posle transfera Nenada Lalatovića ponovo sarađuju sa ukrajinskim klubom.

U slučaju da prihvate ponudu Šahtjora, ljudi iz Crvene zvezde bi od Azarova napravili vrlo isplativu investiciju, pošto su njegovu slobodu platili 200.000 evra Dinamu iz Batumija. Na drugom kraju vage je činjenica da su levi bekovi deficitarna roba i da bi u slučaju transfera mladog Gruzina u Ukrajinu Crvena zvezda ostala samo sa Milanom Rodićem na toj poziciji.

Izabrane vesti

Nije zanemarljiva činjenica da cena Iraklija Azarova ima tendenciju rasta i da bi mogla da bude značajno veća u slučaju da Gruzija ode daleko na Prvenstvu Evrope mladih selekcija. A postoje realni izgledi da se tako nešto desi.

Prošle sezone u svim takmičenjima Irakli Azarov je odigrao 29 utakmica i upisao četiri asistencije. Dobio je šansu tokom proleća usled promenljive forme Milana Rodića. Bilo je tu i dobrih izdanja, ali je bek rođen 2002. godine imao problem sa dobijanjem mišićne mase. Podvrgnut je specijalnom programu i ishrani, radio je pojačano u teretani, ali nije bilo adekavatnih rezultata.

Imala je Crvena zvezda želju da dovede Mihaila Ristića, što bi otvorilo prostor za prodaju Iraklija Azarova. Međutim, reprezentativac Srbije je izrazio želju da karijeru nastavi u nekoj od top pet najjačih liga Evrope. A poslednje informacije govore da trener Benfike Rodžer Šmit računa na njega u predstojećoj sezoni.

Šahtjor je prošle sezone osvojio titulu šampiona Ukrajine. Igraće u Ligi šampiona, ali pitanje je da li bi mladi bek išao u ratom zahvaćenu zemlju, u kojoj se fudbalsko prvenstvo igra u specifičnim uslovima.

Dani većanja na Marakani.


tagovi

Irakli Azarovi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara