Zvezdino nesuđeno pojačanje rasturilo hit Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 20:34

Prvi poraz belgijskog šampiona posle sedam uzastopnih pobeda

Rušio je Briž sve pred sobom prethodnih nedelja, igrao strašan fudba, blistao i u Ligi šampiona gde je bacio na kolena Leverkuzen a pre nekoliko dana deklasirao i Porto u Portugaliji... Ali seriji je danas došao kraj!

Posle sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, Briž je danas poražen na gostovanju Standardu u Liježu. Pad najmoćnijeg belgijskog kluba je potpisao sjajni Filip Sinkernagel sa dva prelepa gola - 3:0.

Izabrane vesti

Sinkernagel je pre dve i po godine bio velika želja Crvene zvezde, dugo su vođeni pregovori o njegovom transferu iz Bodea ali je na kraju završio u Votfordu. Nije se tamo snašao, dao je samo jedan gol na 20 mečeva pa je prošle sezone prosleđen na pozajmicu u Notingem Forest gde je bio znatno bolji i odigrao bitnu ulogu u plasmanu Šumara u Premijer ligu. Oni ga nisu otkupili ali njihov gazda jeste. Evangelos Marinakis je za 2.000.000 evra prizmelji Sinkernagela u Olimpijakos pre tri meseca. Ne sluteći da će ga se vrlo brzo rešiti...

Posle užasnog starta sezone za grčkog velikana i samo sedam odigranih utakmica (dva gola) Sinkernagel je u finišu prelaznog roka otišao na pozajmicu u Standard i tako drugi put ovog leta promenio klub.

Prošlog vikenda je debitovao, odigrao dvadesetak minuta na gostovanju Sint Trojdenu a danas je u derbiju protiv Briža dočekao pravu šansu. I pokazao kakav je igrač!

Posle početnog ispitivanja snaga i izjednačene igre, Briž je počeo da pravi pritisak i da stvara šanse. Delovalo je da će do poluvremena načeti domaćine ako tako nastavi a onda je Sinkernagel izveo čaroliju i zapalio tribine u Liježu. Sa nekih dvadesetak metara potpuno iskosa sa desne strane je ispali pravo projektil u suprotan ugao Minjoleovog gola i postigao jedan od najlepših pogodaka ove sezone u Belgiji. Gol možete da pogledate OVDE.

Otišli su domaći u dobrom raspoloženju na pauzu a Briž se vratio na drugo poluvreme još agresivniji i željniji golova. Opet je šampion počeo sa žestokim presingom i polupirlikama. Ulazak Đutgle umesto Jaremčuka je još više ubrzao igru gostiju i delovalo je da su blizu izjednačenje.

I onda opet Sinkernagel!

Ovoga puta nije bombardovao sa distance i već je pokazao koliko je ber u vešt dribler. Krenuo je u solo prodor skora sa centra, prošao po desnom krilu, ušao u kazneni prostor, sjajnim lažnjakom prevario Mehelea, a onda opet neodbranjivo šutirao u suprotan ugao. Navijači u Liježu su dobili novog miljenika...

Usledila je trostruka izmena Brižovog trenera Hofkensa ali je na kraju poraz bio još teži. Balikviša je u nadoknadi vremena dao i treći gol za Standard kojem je ovo četvrta uzastopna pobeda. Briž ni posle deset gostovanja zaredom u Liježu ne zna za pobedu, a sjajni lider Antverpen je odmaka na ozbiljnih osam bodova prednosti.

BELGIJA 1 - 9. KOLO

Petak

Antverpen - Seren 2:1 (2:1)

/Aldervejreld 7, Jansen 20 - Bernijer 43/

Subota

Mehelen - Leven 0:0

Serkl Briž - Ostende 2:2 (2:0)

/Denki 38, Ueda 44 - Embrouz 76, 82pen/

Varegem - Sint Trojden 0:3 (0:1)

/Bruno 1, 58pen, Okazaki 50/

Šarlroa - Vesterlo 2:3 (1:2)

/Mbenza 36, Bađi 88 - Rejnolds 3, De Kujper 10, Vasen 89/

Nedelja

Genk - Gent 1:0 (0:0)

/Hejnen 90/

Epen - Union Sen Žiloaz 1:2 (1:1)

/Lambert 18 - Adingra 8, Bonifejs 90+2/

Standard - Klub Briž 3:0 (1:0)

/Sinkernagel 30, 64, Balikviša 90+2/

21.00: (1,40) Anderleht (4,50) Kortrajk (8,50)



tagovi

Filip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara