Aleksej Šved (©Star Sport)
Aleksej Šved (©Star Sport)

Agent o tome zašto Šved nije došao u Zvezdu: Sve je zakomplikovao rat u Ukrajini

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 20:33

”Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe”, rekao je Obrad Fimić

Aktivna je bila Crvena zvezda na transfer pijaci ovog leta i jeseni, dovela deset novih igrača, a postojala je i priča o mogućem potpisu Alekseja Šveda. Jedan od najboljih ruskih košarkaša u ovom veku bio je slobodan igrač i postojalo je interesovanje sa Malog Kalemegdana za njega, ali je posle nekog vremena postalo jasno da od toga neće biti ništa.

O razlozima zašto svojevremeno najbolji strelac Evrolige nije došao u Crvenu zvezdu govorio je za ruske medije njegov agent Obrad Fimić.

Izabrane vesti

”Bilo je razgovora sa evropskim klubovima. Kao što se sećate, mnogi su pisali o Crvenoj zvezdi, ali na kraju je cela situacija u svetu uticala na nas, zbog čega nismo uspeli da završimo posao… Bilo je timova kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španska kluba. Jedan veliki klub, ali mala finansijska ponuda. Druga je bila normalna sa novčane strane, ali to svejedno nismo prihvatili”, izjavio je Fimić za ruske medije, a prenosi B92.

Sve je zakomplikovao rat u Ukrajini...

”Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unapred. Ove sezone postoji plej-aut i mnoge ekipe će se tada međusobno takmičiti za doigravanje. I mislili su da ne bi bilo zgodno ukoliko bi im Žalgiris bio protivnik. Kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja ugovora sa Aleksejem”.

Upravo je to i sprečilo Šveda da dođe u Crvenu zvezdu. 

”Na kraju, mislim da je Aleksej doneo pravu odluku. Naravno, želeo sam da nastavi karijeru tamo gde će imati priliku da igra u Evroligi. Ali na kraju je sve kako treba. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći da nastavi karijeru u Kini još nekoliko godina”.

Šved sada nastupa za kineski Šansi iz Taijuana.


tagovi

Aleksej ŠvedKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara