Dušan Alimpijević (©MN Press)
Dušan Alimpijević (©MN Press)

Alimpijević daleko od novog podviga: Burg poveo u polufinalu Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 21:10

Francuski tim bez ikakve drame 'odbranio' prednost domaćeg terena u prvom meču - 86:74

Branioca trofeja već je eliminisao, ali dug je put pred košarkašima Bešiktaša ukoliko žele da od Gran Kanarije i preuzmu krunu. Put koji je upravo postao još duži pošto je ekipa Dušana Alimpijevića izgubila prvi meč polufinala Evrokupa od Burga - 86:74.

Nadali su se navijači turskog kluba da bi Alimpijević, koji se zbog pobeda koje je ove sezone, ali i prethodnih godina umeo da ostvari na protivničkom terenu u nokaut fazi Evrokupa, mogao da ih približi evropskom trofeju, ali nije uspeo. Zapravo, nije bio ni blizu potencijalnog brejka.

Izabrane vesti

Praktično od početka do kraja je francuski tim bio u prednosti i bez ikakve drame slavio dvocifrenom razlikom, stigavši na pobedu do finala. Uspevali gosti da zadrže korak za rivalom tokom prvih deset minuta meča, ali je predvođen Maksimom Salašom i Žulijenom Akselom - zbirno 15 poena u drugoj deonici - na pauzu otišao sa dvocifrenom prednošću.

Međutim, poznat po tome da teško odustaje, Bešiktaš je na krilima Anhela Delgada uspela da se vrati u život. Košarkaš sa Dominikane je u trećoj deonici ubacio devet poena i najavio seriju turskog kluba od osam vezanih poena zahvaljujući kojoj su gosti prišli na 'minus četiri' pred kraj treće četvrtine.

Ispostavilo se, nažalost, da je to bio poslednji trzaj ekipe bivšeg stratega Crvene zvezde. Burg nije dozvolio preokret, uzvratio je na startu poslednjeg kvartala istom merom i serijom od devet vezanih poena slomio rivala, sprečivši neizvesnu završnicu meča. Epitet najefikasnijeg poneo je Ajzea Majk sa 16 poena, koji je pride upisao šest skokova i tri asistencije, a pratio ga je Luis sa 15 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte. U redovima Bešiktaša prednjačio je pomenuti Delgado sa 15 poena i 16 skokova, Marko Simonović je ubacio 14 poena, a Derek Nidam jedan manje.

EVROKUP - POLUFINALE

Prvi mečevi

Burg - Bešiktaš 86:74

/Majk 16 - Delgado 15/

Pariz - London (u toku)

Drugi mečevi - 29. mart

18.45: Bešiktaš – Burg

20.30: London – Pariz

Eventualne majstorice - 3. april

Burg - Bešiktaš

Pariz - London



tagovi

KK BešiktašKK BurgEvrokupDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara