Fontekijo (©FIBA basketball)
Fontekijo (©FIBA basketball)

Angola 36 minuta disala za vratom Italiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 12:10

Azuri u finišu slomili uporne Afrikance – 81:67

Sporo paljenje, ali makar je kraj bio dovoljno dobar. Reprezentacija Italije upisala je pobedu na startu Svetskog prvenstva, savladala je najtežeg rivala u grupi Angolu i stekla dobru poziciju da prvi deo takmičenja završi na prvom mestu.

Ali nije bila premijera za Azure šetnja po Manila areni, jer je uporna Angola odbijala da se preda do samog kraja. Punih 36 minuta je disala za vratom Italiji, da bi tek u ta poslednja četiri minuta predstavnik Evrope uspeo da se odvoji na bezbedno rastojanje, da mirno privede meč kraju – 81:67 (23:17, 20:23, 18:17, 20:10).

Izabrane vesti

Angola je bolje otvorila utakmicu, imala je i sedam poena prednosti (11:4), da bi se onda Italija probudila i za čas preokrenula do “plus šest” na kraju prve četvrtine. Delovalo je da je to – to. Da će Azuri postepeno dodavati gas i možda već do poluvremena prelomiti utakmicu.

Međutim, predvođeni Čajldom Dandaom, Afrikanci su odbijali da se predaju. Rezultatska klackalica je vladala u drugoj četvrtini, Angola je ponovo dolazila do prednosti, ali je Italija sa malom prednošću otišla na odmor (43:40).

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

---------------------

Ista priča u nastavku. Iako je Italija na startu pobegla na devet razlike (49:40), Angola se uporno vraćala i stizala do egala, unosivši nemir u srca kako timu, tako i navijačima Azura. Dobre epizode u italijanskom timu imali su u tom delu Pajola i Datome, dok je u afričkom sastavu malo preciznija ruka Žersona Gonsalveša mogla da mu donese vođstvo, međutim, promašio je tri trojke i “sačuvao” prednost azurima.

Odvojila se Italija u poslednjoj četvrtini, Angola je uspela da se primakne samo na “minus pet” u tri navrata, na kraju je ostala bez snage i koncentracije da bi zapretila iznenađenjem.

Igru obe ekipe je obeležio katastrofalan šut za tri poena: Italija je imala 5/31 (16%), a Angola 4/30 (13%).

Simone Fontekijo sa 19 poena je bio najefikasniji kod azura, pratili su ga Stefano Tonut sa 18 i Đampaolo Riči sa 12. Kod Angole bolji od ostalih bio je Čajld Dandao sa 19 poena, dok je Bruno Fernando ubacio 13.

SVETSKO PRVENSTVO - 1. KOLO

Grupa A

Italija - Angola 81:67

/Fontekijo 19 - Dandao 19/

14.00 Dominikanska Republika - Filipini


 


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara