Anzulović ide, Hrvatska dobija novog selektora

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.05.19. | 12:49

Nova promena na klupi Kockastih

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobiće u najskorije vreme novog selektora, javljaju svi relevantni hrvatski mediji.

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Hrvatske Stručni savet će gotovo sigurno razrešiti Dražena Anzulovića selektorske dužnosti, a njegov naslednik na klupi Kockasti trebalo bi da bude dojučerašnji sportski direktor Cedevite Veljko Mršić.

Izabrane vesti

Bivši trener Cedevite je poslednji radni zadatak u ulozi trenera imao na klupi Bilbaoa u sezoni 2017/18, posle čega je preuzeo mesto sportskog direktora u redovima hrvatskog šampiona. Međutim, od utorka više nije na toj funkciji, kada je i počelo da se spekuliše da će upravo otpočeti karijeru kao selektor Hrvatske. Ceo posao mogao bi da bude ozvaničen već u petak.

Njegov prvi zadatak biće da otpočne rekonstrukciju hrvatske reprezentacije i bez pomoći NBA igrača poput Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Dragana Bendera, Ivice Zupca, Anta Žižića i Marija Hezonje u pokušaju da izbori plasman na Evrobasket 2021. godine.

Dražen Anzulović je na mesto selektora Hrvatske stigao pre tek nešto više od godinu dana, kada je nasledio Ivicu Skelina. Glavni cilj bio mu je da Kockastima obezbedi učešće na Mundobasketu u Kini ove godine, ali posle mnogo lutanja i teških poraza, to se nije desilo. 

Sada će Mršić imati sličan posao, s tim što će probati da u tim ukomponuje nove kadrove...

Foto: FIBA basketball


tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeDražen AnzulovićVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara