Andrea Trinkijeri (Foto: Shutterstock)
Andrea Trinkijeri (Foto: Shutterstock)

Bajern u finalu nemačkog plej-ofa: Trinkijeri i Lučić čekaju Albu ili Ulm

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 22:45

Košarkaši minhenskog Bajerna savladali su Ludvisburg u četvrtoj utakmici polufinalne serije i trećim trijumfom overili plasman u završnu borbu za trofej

Preporodio je Andrea Trinkijeri Bajern. Posle istorijskog plasmana u plej-of Evrolige (gde su Bavarci skupo prodali kožu protiv Olimpije Milano), puleni italijanskog stručnjaka izborili su se i za finale nemačkog plej-ofa. Večeras su došli do treće pobede u polufinalnoj seriji sa Ludvisburgom, te su bukirali kartu za samu završnicu - 82:73. U finalu će igrati sa boljim iz duela Albe i Ulma (aktuelni šampion vodi sa 2:1 u seriji).

20.30: (3,05) Ulm (15,0) Alba (1,45)

Izabrane vesti

Vodili su košarkaši Bajerna tokom gotovo čitavog susreta, gosti su samo u uvodnim minutima imali prednost, krajem treće deonice su uspeli da poravnaju rezultat, ali im nije polazilo ra rukom da dođu do preokreta. Vodio je Bajern, ali daleko od toga da mu je bilo lako, rival je konstantno bio tu, nije dozvoljavao domaćinu da se odlepi, ali nije imao snage da seriju odvede u majstoricu.

Vladimir Lučić je odigrao solidno, meč je okončao sa 10 poena, po tri skoka i asistencije, kao i dve ukradene lopte. Šut ga nije najbolje služio, pa je od pet pokušaja van linije 6,75 pogodio samo jedan.

Pobednički sastav je sa 16 poena predvodio Robin Amaize, dok su dvocifreni bili i Džejms Gist sa 11, kao i Džahuan Džonson sa 10 poena. U poraženoj ekipi se izdvojio Džamel Meklin sa 17 poena, po 10 su dodali Polas Bartolo i Džordan Hals.


Gosti su meč otvorili sa dva poena, ali je onda usledila serija Bavaraca od 11:1. Trgao se Ludvisburg posle lošeg perioda, prišao domaćinu na dva poena zaostatka, ali je ipak Bajern na prvi odmor otišao sa četiri poena prednosti. Ekipe su bile u egalu u većem delu nastavka, da bi Bajern nizom od 7:1 stigao i do dvocifrenog suficita (sedam na poluvremenu).

Bolje su Trinkijerijevi puleni otvorili drugo poluvreme, ali je ubrzo usledio odgovor rivala, koji je za tili čas istopio novi dvocifreni zaostatak, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo kao da se prva tri nisu ni igrala (54:54). Kvalitetniji je ipak Bajern, što je u samom finišu susreta i dokazao. Stigao je sredinom četvrte deonice do 10 poena viška, a potom i do 14 i sve je bilo jasno u Audi Domu.

NEMAČKA, BUNDESLIGA - POLUFINALE

Petak

Bajern - Ludvisburg 82:73 /3:1 u seriji/

/Amaize 16 - Meklin 17/

Subota

20.30: (3,05) Ulm (15,0) Alba (1,45) /1:2 u seriji/

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Košarkaška BundesligaKK Bajern MinhenKK LudvigzburgVladimir LučićAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara