Duško Ivanović i Neven Spahija (Foto: Shutterstock; MN Press)
Duško Ivanović i Neven Spahija (Foto: Shutterstock; MN Press)

Baskonija se pred Zvezdu rastala sa Ivanovićem, vratio se Spahija

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 13:17

Promena na klupi sastava iz Vitorije

Danima se već u španskim medijima piše da Baskonija razmišlja o promeni na klupi. Serija loših rezultata na kraju ih je naterala da prelome, pa su uručili zahvalnicu Dušku Ivanoviću. Na njegovo mesto stigao je Neven Spahija s kojim će Baski dočekati Crvenu zvezdu u 10. kolu Evrolige.

Utorak, 20.30: (1,70) Baskonija (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Izabrane vesti

Pisao je španski Ensestando da uprava kluba iz Vitorije razmišlja o sudbini Ivanovića na klupi, kao i da su brojni treneri u igri da ga naslede. Pored Nevena Spahije, naveli su i Martina Šilera, Serhija Ernandeza, Simonea Pjaniđanija, ali i bivšeg trener Crvene zvezde Sašu Obradovića kao potencijalne kandidate da ga naslede.

Izbor je na kraju pao na Spahiju. Iskusni Hrvat je već radio u Vitoriji, kada je u sezoni 2007/08 predvodio tadašnju Tau Keramiku. U Španiji je radio još u Valensiji, a ima iskustva i iz NBA gde je bio tri godine asistent u Atlanta Hoksima Majku Budenholzeru i jednu sezonu Tejloru Dženkinsu u Memfisu. Poslednji angažman je imao u Kini, gde je predvodio Šangaj Šarkse.

Najveći uspeh ostvario je pre deset godina, kada je sa Valensijom došao do trofeja Evrokupa.

Hrvatskog stručnjaka čeka mnogo posla u Fernando Buesa Areni. Duško Ivanović je promenio gotovo kompletan roster tokom leta, ali nije uspeo da uigra ekipu, s ozbirom na veliki broj problema koji su se javljali. Silni izostanci krojili su ekipu crnogorskom stručnjaku, pa je u ACB ligi ostvaren učinak od četiri pobede i šest poraza. U Evroligi Baski imaju pobedu manje, ali jednak broj neuspeha. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Gran Kanarije u subotu (77:83).



tagovi

BaskonijaDuško IvanovićNeven SpahijaSaša Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara