"Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Bilbao u Pioniru krajem januara"
"Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Bilbao u Pioniru krajem januara"

Bilbao pred gašenjem?!

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.07.14. | 21:20

Situacija u klubu je delikatna i sudbina Baskijaca biće poznata u narednih nekoliko dana...

Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Bilbao u Pioniru krajem januaraPočetkom godine Košarkaški klub Bilbao našao se u gotovo bezizlaznoj situaciji, pošto su ogromni finansijski problemi pretili da Baskijce odvedu u dužničko ropstvo... Ekipa je bila pred raspadom zbog neisplaćenih obaveza prema igračima, a bukvalno u poslednjem momentu predsednik Ćavi Hon Davililo i njegovi saradnici uspeli su da pronađu novog sponzora i donekle ugase požar. Međutim, ovog puta nisu uspeli!

Naime, španski klub obavestio je javnost putem saopštenja da nije uspeo da prikupi novac kako bi platio obaveze prema ACB ligi i naredne sezone neće učestovati u najjačoj košarkaškoj ligi u Evropi!
"Bilbao nije uspeo da se registruje u zakonski predviđenom roku, čime nije ispunio regulative ACB lige za sezonu 2014/15", stoji u saopštenju, u kojem se dalje navodi da je uprava na sve moguće načine pokušala da obezbedi finansijska sredstva, ali da to nije uspela. Bilbao je tako isključen iz takmičenja, a dugovi su, prema nepotvrđenim informacijama, oko šest miliona evra.

Izabrane vesti

Situacija u klubu je izuzetno delikatna i sudbina Bilbaa biće poznata u narednih nekoliko dana, a šuška se i da se klub suočava sa definitivnim raspadom.

Takođe, bord ACB lige najverovatnije će doneti odluku da prvenstvo naredne sezone igra 17 klubova, a konačni sud daće u petak popodne. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

ŠpanijaKK BilbaoEvropaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara