Borac čeka važna, ali lagana ekskurzija do Vršca

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 10:16

Nastavlja se trka za plej-of ABA 2 lige… Čačani jure četvrtu poziciju koju s pobedom više duži Dinamik koga sutra čeka susret s neugodnim MZT Skopljem

U 19. kolu ABA 2 lige košarkaši Borca putuju u Vršac, gde će se sastati sa istoimenom ekipom koja je do sada uspela samo jednom da slavi u takmičenju. Dakle, trebala bi ovo da bude lagana ekskurzija za sastav Jovice Arsića koji četiri runde do kraja ima izglednu šansu da dobije borbu koja vodi na četvrto mesto, odnosno u jadranski plej-of. Ono što je bitno, odnosi se na relaciju Borac – Dinamik, odnosno na jedan bod zaostatka Čačana za Dorćolcima koji su trenutno na četvrtom mesu ABA 2 lige.

Istina, Borac ima vrlo povoljan raspored do kraja regularnog dela lige, ali će igrači morati dobro da oznoje dresove u nastupajućim duelima ukoliko žele do zacrtanog cilja.  Banaćani su u poslednje vreme podigli nivo igre, što su potvrdili u minulom kolu protiv MZT-a. Taj podatak mora da bude pred očima gostujućem sastavu ukoliko želi da se vrati kući sa važnom pobedom.

Izabrane vesti

Kormilar Borca Jovica Arsić poziva na opreznost u okršaju sa Vršcem.
,,Šta da kažem, za nas je najbitnija svaka utakmica koja je pred nama. Dobro je poznato kakav raspored imamo do kraja ABA 2 lige. Nema sumnje da nas ovaj put u Vršcu čeka mnogo teža utakmica, iz razloga što smo ih nedavno ubedljivo pobedili. Sada će Vršac biti daleko oprezniji. U tom meču imali smo veoma visok procenat šuta za tri poena, što nam je olakšalo posao. Ovog puta ne možemo da računamo da će se ponoviti taj duel. Ipak, moramo da na najbolji mogući način čitamo napade rivala, pa da iz dobre odbrane dođemo do pozitivnog rezultata“, smatra Arsić.

Krilni košarkaš Čačana Matija Popović veruje da njegov tim može do dva boda u Vršcu.
,,Svima je jasno koliko je za nas bitna utakmica protiv Vršca. Potrebna nam je pobeda na ovom gostovanju, jer imamo želju da ostanemo u trci za plej – of. Vršac je veoma neugodna ekipa, naročito kod kuće. Reč je o mladom i poletnom timu. Bez obzira što ne beleži rezultate kako se od njega očekuje, ne smemo ga potceniti, jer nam se to može obiti o glavu. Doduše, nedavno smo se sastali u okviru domaće lige, kada smo ubedljivo pobedili. Računam da i ovog puta odigramo na tom nivou, pa ni dobar rezultat sa teškog gostovanja neće izostati“, završio je Matija Popović.

Dinamik je izgubio u proteklom kolu od sarajevskih Sparsa sa 88:84. Čačani nakon Vršca za rivale imaju upravo direktnog rivala sa Dorćola koji sutra igra s vrlo neugodnim čuvarom druge ABA pozicije, ekipom MZT Skoplja.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 7391 ABA 2 Vrsac - Borac ki 2 1,17
Sre 19:00 7394 ABA 2 Rogaska - Spars ki 1 1,80
Ukupna kvota2,11

ABA 2 liga – 19. kolo

18.00: (5,50) Vršac (20,0) Borac (1,17)
18.00:  (1,60) Zrinjski (14,5) Lovćen (2,55)
19.00: (1,17) Sutjeska (20,0) Helios (5,50)
19.00: (3,05) Split (15,0) Primorska (1,45)
19.00: (1,80) Rogaška (14,5) Spars (2,15)

* Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Nikola MINOVIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: ABA2- KK BORAC/ Duško Radišić Lejča


tagovi

ABA 2 ligaKK Borac ČačakKK Vršacsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara