Borac: Favorit je Zvezda, ali Čačani skupo prodaju kožu

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.18. | 10:57

"Idemo rasterećeni u Niš da uživamo u igri, a ako se ukaže mogućnost da napravimo iznenađenje, mi ćemo to iskoristiti", kaže reprezentativac Ilija Đoković

Borac četvrtfinalnom utakmicom Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde (četvrtak, 19.30) otvara i treći front ove sezone, pored postojećih u KLS i ABA 2 ligi. Iako Zvezda slovi za favorita praktično protiv koga god da igra u Srbiji i regionu, Borac se neće predati i skupo će prodati kožu.

Čačani ove sezone beleže odlične rezultate i zaista imaju čime da se diče. Borac se nalazi u vrhu oba takmičenja u kojima nastupa. To je zasluga celog kluba, od uprave, preko stručnog štaba do igrača. Naravno, i navijači su u Čačku bitan faktor u celoj priči.

Izabrane vesti

Direktor Borca Marko Ivanović čestitao je ekipi na svemu do sada urađenom u sezoni pred učešće na Kupu. I u Čačku realno gledaju na stvari i ne gledaju dalje od meča sa prvim favoritom Crvenom zvezdom.
,,Žreb je odlučio da se već u četvrtfinalu sastanemo sa najboljom ekipom u Srbiji. Šta da se radi, žreb je takav kakav jeste. Zvezda je favorit, u to nema sumnje. Protivnika nismo mogli da biramo, ali ono što moramo jeste da u Nišu pokažemo koliko vredimo. Čestitam stručnom štabu i igračima na svemu urađenom u dosadašnjem delu sezone. U oba takmičenja Borac beleži zaista sjajne rezultate”, reči su Ivanovića.

Šef struke Čačana Raško Bojić ističe da je njegov tim samim učešćem u Kupu Radivoja Koraća ostvario veliki uspeh.
,,Sledi nam četvrtfinalna utakmica protiv Crvene zvezde, i to je svakako za nas najlakša utakmica u dosadašnjem delu sezone. Borac je samim plasmanom na završni turnir Kupa Radivoja Koraća ostvario veliki uspeh, kao i neke želje i ambicije. O kvalitetu Crvene zvezde, evroligaške ekipe, izlišno je govoriti, tako da su tu stvari jasne, zna se ko je apsolutni favorit. Zvezda je značajno fizički i atletski dominantnija od nas. Mi svakako u Niš idemo da se na najbolji način promovišemo, koliko to bude moguće, i ostavimo što bolji utisak na košarkašku publiku u Srbiji“, jasan je Bojić.

Reprezentativac Srbije iz redova Borca, Ilija Đoković, kaže da se pobednik već zna, ali ipak ostavlja mogućnost za iznenađenje.
,,Ove sezone pružamo dobre igre na oba fronta i zaslužili smo da se nađemo na završnom turniru Kupa. Izvukli smo najjačeg rivala, učesnika Evrolige. Svi znaju šta je realno očekivati i kakav će ishod biti. Idemo rasterećeni u Niš da uživamo u igri, a ako se ukaže mogućnost da napravimo iznenađenje, mi ćemo to iskoristiti. To bi u košarkaškim krugovima i novinama izazvalo senzaciju. Uzgred, svi su zdravi i spremni za susret”, izjavio je Đoković uz žaljenje što se utakmica ne igra u hali kraj Morave jer bi tad šanse Borca protiv Zvezde znatno porasle.

Košarkaši iz Čačka u Nišu će imati podršku svojih mlađih kolega, kadetskog tima Borca. Njihov trener Mihailo Šušić želi da mladi puleni vide kako izgleda košarka na višem nivou.
,,Nakon utakmice u Leskovcu otputovaćemo u Niš kako bi bodrili naše momke u borbi protiv Zvezde. Naravno, to je dobra prilika da mladi igrači, koji su budućnost našeg kluba, vide uživo kako izgleda košarka na vrhunskom nivou”, zaključio je Šušić.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak:

17.00: (1,85) FMP (hendikep -20,5) METALAC (1,85)
19.30: (1,85) CRVENA ZVEZDA (hendikep -30,5) BORAC (1,85)

Petak:

17.00: (1,85) MEGA BEMAKS (hendikep -19,5) DINAMIK (1,85)
19.30: (1,85) PARTIZAN (hendikep -31,5) ZLATIBOR (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin i Nikola Minović

(FOTO: ABA 2 / Borac - Duško Radišić)


tagovi

Kup Radivoja KoraćaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara