Kej Džej Martin sa revolucionarnom loptom (©AFP)
Kej Džej Martin sa revolucionarnom loptom (©AFP)

Da li ste primetili 3D printovanu loptu kojom je Kej Džej Martin zakucao na Ol staru?

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 13:13

Revolucionarna kreacija čuvene kompanije "Wilson" ugledala svetlost dana na takmičenju u zakucavanjima

Nedavno završeni Ol star u Juti otvorio je nikad glasniju diskusiju o kvalitetu utakmice najvećih zvezda koja, u najmanju ruku, nije opravdala ni minimalna očekivanja javnosti zbog čega sada traje diskusija o tome kako promeniti susret koji je nekada predstavljao istinski praznik košarke.

Džejson Tejtum je Ol star utakmicu obeležio sa rekordom od 55 poena, Tajris Halibarton postavio je novi najbolji rezultat u šutiranju trojki sa 31 poenom, dok je Mek Meklang spektakularnim zakucavanjima vratio nadu u takmičenje koje je svojevremeno budilo najveće uzbuđenje. A, da li ste tokom leta košarkaških atleta videli revolucionarnu loptu koju je lansirala čuvena kompanija "Vilson"? Kej Džej Martin je pred drugo zakucavanje predstavio 3D printovanu loptu bez gumene unutrašnjosti, zbog čega nije punjena vazduhom. Kompanija "Vilson" je zvanični distributer lopti za NBA ligu, a možda bi upravo ovakav dizajn mogao da predstavlja budućnost svetske košarke. Ovo je bio samo prototip onoga što bi moglo da postane standard u narednom periodu.

Izabrane vesti

"Igra nastavlja da evoluira sa svakom novom generacijom igrača, a Vilson nastavlja da pomera grance u inovacijama što je jako važno za budućnost košarke", izjavio je košarkaš Hjustona i nastavio:

"Prvi put sam bio učesnik Ol star vikenda i jako mi je drago što sam bio u mogućnosti da predstavim novu loptu i to na spektakularan način".

Istina, Martin je imao poteškoća da izvede zakucavanje jer nije uspeo iz prve, već iz trećeg pokušaja i za to dobio ocenu 47,2. Ipak, čini se da je lopta kao takva prošla ispod radara...

Prema informacijama kompanije "Vilson", 3D printovana lopta može da se koristi na bilo kojoj površini, bez ikakvog uticaja na njene dalje performanse. Ista ispunjava sve standarde po pitanju veličine, težine i odskoka kada udari o površinu. Verovatno najvažniji detalj je da lopta ne mora da se pumpa, a posebno interesantan detalj je da je lopta prozirna.

Ne očekuje se da će uskoro postati zvanična lopta NBA lige, već da će proći detalje testove kroz manja takmičenja. Podsetimo, čuveni proizvođač lopti je još ranije predstavio "pametnu" loptu koja u sebi ima ugrađen akcelerometar, žiroskop, bateriju i blutut čip kojim je moguće povezati se na aplikaciju kako bi se pratili razni interesantni detalji radi daljeg unapređenja šuta. Ista je napravljena isključivo za upotrebu na treninzima.



tagovi

Ol startakmičenje u zakucavanjimaKej Džej Martin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara