Mark Degnolt (©AFP)
Mark Degnolt (©AFP)

Degnolt trener godine u NBA ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 04:09

Mladi stručnjak Oklahome tek drugi u istoriji Tandera koji je dobio ovo laskavo priznanje

Trener Oklahome Mark Degnolt (39) je proglašen za najboljeg u NBA ligi pošto je jedan od najmlađih timova vodio do prvog mesta u ligaškom delu sezone u Zapadnoj konferenciji. Pridružio se Skotu Bruksu (2010) kao jedini stručnjak Tandera koji je osvojio ovu laskavu nagradu.

Ostali finalisti bili su Kris Finč iz Minesote i Džamal ​​Mozli iz Orlanda. Finč je doveo Timbervulvse do rekorda 56-26 i do trećeg nosioca u plej-ofu Zapadne konferencije, dok je Mozli sa Medžikom imao 47-35, dok je prošle tim s Floride bio negativan - 34-48.

Izabrane vesti

Degnolt je proveo pet godina kao trener razvojnog tima Oklahome, a dužnost kormilara Tandera je preuzeo 2020. pošto je Bili Donovan otišao u Čikago Bulse.

Oklahoma Siti je imala skor 22-50 u Degnoltovoj prvoj godini kao trener Tandera, a zatim 24-58 u drugoj, pa 40-42 i stigao do plej-in turnira, a ove 57-25 i pol-poziciju pred plej-of koji je u toku.

Prva zvezda Oklahome je Šaj Gildžes Aleksander. Kanađanina je u konkurenciji za MVP lige pored Nikole Jokića i Luke Dončića. Džejlen Vilijams, pik prve runde drafta 2022. godine, ove sezone je u proseku beležio 19,1 poen. Džoš Gidi, šesti pik 2021. godine je ovom šampionatu davao 12,3 poena, 6,4 skoka i 4,8 asistencija. Ključni dodatak u ovom prvenstvu je Čet Holmgren, drugi pik na draftu 2022. koji je propustio celu prošlu sezonu zbog povrede stopala. Ove je u proseku imao učinak od 16,5 poena, 7,9 skokova i 2,3 asistencije. U Degnoltovom timu nisu se snašli srpski košarkaši Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski koji su počeli sezonu u Oklahomi, ali su završili u Šarlotu.

Šaj Gildžes Aleksander se prvo našalio kada su ga pitali šta čini trenera Oklahoma Siti Tandera Marka Degnolta dobrim u svom poslu.

On je dosadan. Uvek zanoveta“, rekao je Kanađanin u šaljivom tonu, a onda se uozbiljio.

Najbolja stvar kod njega je bez obzira ko ste, on ima standard. I nije važno da li ste ovde pet godina, da li ste najbolji igrač u timu, da li ste najgori, ako ste tek stigli prošle nedelje – postoji standard i morate da se ponašate prema tome i da živite u skladu s tim na terenu i van njega. Mislim da je to ono što je omogućilo našoj franšizi da bude ono što jeste kao grupa. I to počinje od njega”, istakao je Gildžes Aleksander.

Oklahoma vodi sa 3:0 u seriji protiv Nju Orleansa i na pragu je polufinala Zapada.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Mark DegnoltOklahoma Siti TanderOklahomaŠaj Gildžes AleksanderNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara