©Reuters
©Reuters

Demonstracija moći za polufinale, Jović i ekipa umalo da ostanu zapamćeni po negativnom rekordu

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 03:57

Seltiksi dobili 4-1 i prvi se plasirali u polufinale Istočne konferencije

Kada je najbolji tim ligaškog dela sezone NBA lige pretrpeo poraz pred svojom publikom u drugom duelu četvrtfinalne serije plej-ofa, činilo se da će značajno teže od planiranog do naredne runde, ali se Boston maksimalno uozbiljio od trenutka kada je Majami izjednačio na 1-1 u seriji i tri puta demonstrirao moć nad ekipom sa Floride. Posebno mučna po Hit bila je peta utakmica, pošto su Seltiksi trijumfovali sa 34 poena razlike 118:84, što je jedan od nekoliko najubedljivijih poraza u istoriji Majamija u plej-ofu.

Malo je falilo da Nikola Jović i saigrači obore negativni rekord franšize koji datira iz 2013. godine, kada je Majami u velikom finalu izgubio od San Antonio Sparsa sa 39 poena razlike (113:77). Imao je Boston i plus 37 na oko dva minuta do kraja, ali se Majami ipak spasao obaranja negativnog rekorda.

Izabrane vesti

Nikave šanse nisu ostavili Seltiksi protivnicima u poslednje tri utakmice serije, a posle pobeda od 20 i 14 poena razlike u Kaseja Centru, naoštrili su se izabranici Džoa Mazule da svojim navijačima prirede pravu zabavu u kojoj će gosti biti prineti na žrtvu verovatno i najvećem favoritu za osvajanje prstena. Majami je poslednji put bio u egalu pri rezultatu 11:11, a onda je domaćin poveo 13:11 i konstantno povećavao vođstvo sve do završnih minuta.

Imao je Mazula mogućnost da ravnomerno rasporedi minutažu i praktično proverava igrače iz drugog plana, a sve tražeći odgovore na koje od njih će moći da se ozbiljno osloni već u konferencijskom polufinalu protiv boljeg iz serije Klivlend - Orlando (trenutno 3-2 u seriji vode Kavalirsi).

Možda je i najveći dobitnik večeri Sem Hauzer. Nekadašnji student univerziteta Grin Bej ubacio je 17 poena za 20 minuta na parketu, uz pet pogođenih trojki iz osam pokušaja. Nije krilni igrač Bostona bio najefikasniji igrač tima, ali se značajno nametnuo treneru. Derik Vajt (8/13 iz igre) i Džejlen Braun (11/19 iz igre) bili su košgeterski najraspoloženiji među domaćima sa po 25 poena, a dvocifreni su bili i Džejson Tejtum sa 16 i Džru Holidej 10 poena.

Srpski reprezentativac Nikola Jović je u svom poslednjem meču u tekućoj takmičarskoj godini dao osam poena za 27 minuta provedenih na parketu, a šutirao je iz igre 3/7 (0/3 za tri i 3/4 za dva). Nekadašnji igrač Mege imao je i sedam skokova i sedam asistencija. Častan oproštaj od sezone imao je Bem Adebajo. Centar nigerijskog porekla dao je 23 poena, uz doduše ne baš impresivan šut iz igre (10/26). Tajler Hiro završio je meč sa 15 poena, dok su po 10 dali Kejleb Martin i Tomas Brajant.


NBA - PLEJ OF (sreda na četvrtak)

Boston - Majami 118:84 (4-1 u seriji)

/Braun, Vajt 25 - Adebajo 23/

LA Klipers - Dalas (u toku)



tagovi

Majami HitBoston SeltiksNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara