Aleksandar Aranitović i Deron Rasel (Foto: Mornar/Media Pro)
Aleksandar Aranitović i Deron Rasel (Foto: Mornar/Media Pro)

Deron Rasel srušio Cibonu na oproštaju od Mornara, odlična partija Pecarskog, raspucao se Glas

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 22:53

Vlasnik rekorda ABA lige za najviše postignutih poena na jednoj utakmici se seli u Galatasaraj

Prekinuo je Mornar seriju od pet vezanih poraza u ABA ligi i to trijumfom u Topolici nad Cibonom 83:81. Tako je upisao zlata vrednu, petu pobedu u sezoni (5-10), dok su Zagrepčani sada na samo trijumf iznad (6-10), ali uz meč više.

Vodila se velika borba u Baru do poslednjeg trenutka, a ključne poene postigao je ko drugi nego Deron Fets Rasel. Pogodio je pod faulom na 21 sekundu do kraja, realizovao i dodatno bacanje, a potom ostao smiren i na linije penala, pa je sa dva precizna hica sa crte stavio tačku i doneo Mornaru zlata vrednu pobedu, na oproštaju. Poslednji ples Amerikanca u Baru, pošto karijeru nastavlja u Galatasaraju.

Izabrane vesti

"Odlučili smo se da izađemo u susret Deronu Raselu i damo mu ispisnicu da ode da igra za Galatasaraj. Pustili smo ga zato što je ovo Mornar, klub sa dušom. Ovo nije običan klub. Neka mi kaže jedna klub u Evropi koji bi ovo uradio u ovom trenutku. Borimo se za goli život i puštamo najboljeg igrača, zato što mislimo da je to za njega mnogo bolje. Odradio je posao, bio maksimalno profesionalan, pomogao nam da dođemo do ovih pet pobed, predočio nam situaciju i rekao sam mu da dobije u petak, pa da se oprostimo uz pobedu. Tako je i bilo. Dali smo reč i pri tome ostali", rekao je Mihailo Pavićević na konferenciji za medije posle utakmice.

Eurohoops je prvi preneo informaciju da Rasel ima dogovor sa istanbulskim timom, a navodi i da će Mornar dobiti obeštećenje za transfer američkog plejmejkera.

Deron Rasel je postavio rekord ABA lige sa 47 postignutih poena u pobedi nad Zadrom. Odlazi posle 15 upisanih nastupa, tokom kojih je prosečno beležio 26,8 poena i 7,3 asistencija. U Galati će odmeniti Di Bosta, koji se preselio u francuski Asvel.

Poslednji meč okončao je daleko ispod standarda sa 15 poena, ali je na kraju postigao ključne koševe. Iako je još jednom bio heroj Mornara, igrač utakmice je bez dileme bio Marko Pecarski sa fantastičnim dabl-dablom od 18 poena i 12 skokova za indeks korisnosti 30.

Vrlo dobar i Gregor Glas koji je nedavno napustio Partizan Mozzart Bet i preselio se u Cedevitu Olimpiju, koja ga je prosledila na kaljenje u Bar do kraja sezone. Slovenac je u svom drugom nastupu ubeležio 17 poena, a da će imati mnogo prostora u ekipi Mihaila Pavićevića govori podatak da je uzeo 12 šuteva iz igre (0/5 za dva i 3/7 za tri, 8/11 sa linije penala). Vranković je u pobedničkom sastavu bio na pragu dabl-dabla sa 17 poena i devet skokova.

Novu odličnu partiju je u dresu Cibone pružio Aleksandar Aranitović. Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana je ubacio 22 poena, uz sedam skokova, za indeks 18. Ivan Perasović je ubacio 12 poena, uz devet uhvaćenih lopti (indeks 24), dok je Marko Baković brojao do 14.

ABA LIGA - 16. KOLO

Petak

Split - FMP 91:95

/Nelson 28 - Manojlović 18/

Mornar - Cibona 83:81

/Pecarski 18 - Aranitović 22/

Subota

17.00: (6,00) MZT (20,0) Budućnost (1,15)

Nedelja

17.00: (2,10) Borac Mozzart (14,0) Igokea (1,80)

19.30: (8,50) Studentski centar (25,0) Partizan Mozzart Bet (1,07)

Ponedeljak

18.00: (1,17) Crvena zvezda (20,0) Cedevita Olimpija (5,50)

20.00: (1,70) Mega (14,5) Zadar (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MornarMornar BarCibonaDeron Fets RaselGregor GlasMarko PecarskiAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara