(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Dešon Tomas blizu transfera u Španiju, PAO već našao zamenu

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.06.20. | 12:56

Nastavlje se osipanje atinskog tima

Panatinaikos je definitivno jedan od evroligaških klubova koji će žestoko oslabljen ući u novu sezonu. Posle Nika Kalatesa i Džimera Fredeta, zahtev za raskidom ugovora je podneo i Dešon Tomas.

Iako ima još godinu dana ugovora po kojem mu pripada 800.000 evra, američki košarkaš je rešio da napusti atinski klub koji prolazi kroz turbulentan period. Gazda Dimitris Janakopulos je napustio sve funkcije u klubu i rešio da ga proda, a budžet za sledeću sezonu će biti drastično skraćen. Tomas nije pristao na smanjenje plate i rešio je da ode, a zainteresovanih klubova ne fali.

Izabrane vesti

Baskonija i Valensija su najviše zagrizli za Amerikanca koji je sa 13,9 poena u proseku bio najbolji strelac Panatinaikosa u Evroligi prošle sezone. Pogotovo je zagrejana Baskonija pošto je ostala bez Tornikea Šengelije koji se preselio u CSKA i vidi Tomasa kao idealnu zamenu.

PAO je svestan da ostaje bez jednog od najboljih košarkaša i već se upustio u potragu za dovođenje zamene. Naravno, nešto skromnijeg kalibra i jeftinije cene. Grčki mediji pišu da će Tomasa u Atini najverovatnije naslediti Greg Vitington koji je prošle sezone za Galatasaraj u Evrokupu prosečno beležio 12,5 poena po utakmici. 



tagovi

KK PanatinaikosBaskonijaKK ValensijaDešon Tomas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara