""
""

Dikson može što niko ne može! Krstić hteo da pojede sudiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.15. | 21:06

Veoma napet duel, ali su gosti uspeli da dođu do izjednačenja u seriji -1:1

Jako neizvestan meč viđen je u Efesu gde Anadolu nije uspeo da dođe do druge pobede u finalnoj seriji turskog plej-ofa. Karšijaka je slavila sa 86:85 na krilima neverovatnog Bobija Diksona koji je postigao 28 poena. Nenad Krstić je istina imao šut za pobedu Efesa, ali nije mogao da pogodi uz prilično očigledan faul nad njim. Sudijska se tada nije oglasio, pa je nastao opšti haos na terenu. Bez većih incidenata srećom.

Gledali smo ipak meč na ivici žileta! Imao je Efes prednost sve do kraja meča, ali je Bobi Dikson u poslednjem napadu prvo pogodio trojku za izjednačenje, a zatim tri sekunde pre kraja ukrao loptu koju je Efes tek ubacivao u igru i obezbedio Huanu Palasiosu šansu da sa linije bacanja donese Karšijaki prednost. Prekršaj - gotovo identičan onom u poslednjem napadu Efesa - napravio je Krstić. Sudije su ga tada videle. Koji sekund kasnije nisu. Bilo kako, Palasios je pogodio jedno bacanje, koje se na kraju ispostavilo kao dovoljan kapital za trijumf. Krstić je uz zvuk sirene imao šut za pobedu ali nije bio precizan. Iz već opisanih razloga.

Izabrane vesti

I tokom meča bilo je incidentnih momenata. Čemal Nalga, centar Karšijake, u jednom duelu sa doskorašnjim kapitenom reprezentacije Srbije, bio je pregrub, a kao posledica tog duela oba košarkaša dobila su tehničke greške. Prilikom odlaska na klupu vidno su bili iznervirani i Dušan Ivković i Nenad Krstić, ali se sve mirno završilo. Čini se kao da se Krstić pravdao treneru za svoj potez, a nije previše teško pročitati sa usana šta mu je Nalga poručio.

Uprkos svemu, Krstić je odigrao fantastičan duel, bio najbolji u dresu domaćih sa 16 ubačenih poena. Pridodao mu se Stefon Lazme sa 15 i nekoliko veoma atraktivnih poteza, od kojih se izdvaja fantastična "banana".

Kod gostiju je, da li to treba uopšte i reći, bio Bobi Dikson sa 28 ubačenih poena. Ako ga Turska bude angažovala za Evrobasket, a izgleda da hoće, biće to sjajan potez za njih.

 

(FOTO: Action images)

 


tagovi

TurskaStefon LazmePinar KaršijakaNenad KrstićEvropaBobi DiksonAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara