(Star sport)
(Star sport)

Dobre vesti za Partizan, Makabi u Beogradu pregazio Valensiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 22:40

Španci se držali četvrtinu i po

Dobar rezultat za Partizan Mozzart Bet je večeras stigao iz beogradskog Pionira. Valensija, direktan konkurent crno-belih za evroligaški plej-in, poražena je od Makabija.

Izraelski tim je lako savladao Špance 95:80 i Partizan sutra ima šansu da se pobedom protiv Olimpijakosa odlepi od Valensije na pobedu razlike. Dva kola pre kraja na kojem crno-beli dočekuju upravo Valensiju.

Izabrane vesti

Samo četvrtinu i po je Valensija večeras bila konkurentna Ponosu Izraela. Već na početku je Džoš Nibo strašnim zakucavnjem najavio da će ovo biti dobra noć za Makabi. Odželej je dobrim potezima u prvoj četvrtini nosio na leđima Valensiju koja je u jednom momentu vodila i 16:10 ali je Makabi na krilima Rivera i Boldvina preokrenuo do kraja četvrtine.

Trojka Veba sredinom drugog kvartala je započela Makabijevu seriju posle koje se Valensija nije oporavila. Nibo, Klivlend i Kolson su dominirali u reketu gde Valensija nije mogla da računa na Dejvisa i Turea pa je Makabi na poluvreme otišao sa dvocirenom razlikom (48:38) i skoro da je nije ispuštao do kraja meča. Uspela je Valensija u trećoj četvrtini da trojkama Odželeja i Andersona spusti na sedam poena deficita ali je Makabi vrlo brzo vratio potpunu kontrolu nad utakmicom.

Nibo je „lomio obruče“, prvu trojku je pogodio i Boldvin pa je prednost rasla kako se meč bližio kraju. Završeno je sa rutinskih 15 razlike za Makabi kojem je ovo šesta uzastopna evroligaška pobeda i ostao je u igri za direktan plasman u plej-of. U preostala dva kola gostuje Barseloni i dočekuje Olimpiju Milanu. Direktni konkurenti Fener i Olimpijakos u poslednjem kolu igraju međusobno tako da je Makabi sa dve pobede do kraja verovatno siguran učesnik plej-ofa.

Iako je Valensija večeras imala bolji šut za tri poena (38%-27%) više skokova (38-35) i više asistencija (19-18), presudila je Makabijeva bolja igra u reketu i ofanzivni skok. Vejd Boldvin je bio najefikasniji sa 17 poena, a dvocifreni su bili i Nibo (15), Klivlend, Rivero i Kolson (po 10). Na drugoj strani su Odželej i Robertson ubacili po 13.




tagovi

KK Makabi Tel AvivKK Valensija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara