""
""

Dubljević prešao igricu - 5/5 za tri poena i indeks 38! Srpski Betis sve bliži drugoj ligi...

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.17. | 21:51

Crnogorski centar ponovo blistao

Valensija nema nameru da prepusti vrh tabele protivnicima. Slepi miševi nastavili su seriju trijumfa i slavili protiv Obradoira rezultatom 85:74. I tako zadržali bar izjednačen skor sa madridskim Realom, koji ima dve utakmice manje.

Izabrane vesti

Prva figura ovosezonskog finaliste Evrokupa bio je Bojan Dubljević, baš kao i gotovo cele sezone. Crnogorski centar ne prestaje da oduševljava španske, ali i evropske ljubitelje košarke igrama koje pruža, a u rutinskoj pobedi nad jednim od davljenika skupio je 26 poena (9/12 iz igre), s tim što je čak 15 koševa dao sa distance. Odnosno, iz pet šuteva za tri poena bio je precizan u svih pet navrata! Na sve to dodao je osam skokova i četiri asistencije, za ukupni indeks korisnosti - 38!

Mada rezultat možda ne govori u prilog tome, ali Valensija je dobila meč bez većih trzavica. Samo tokom prva dva minuta gosti su imali minimalno vođstvo, a nakon prve promene Valensija je držala razliku sve do kraja utakmice. I nije posustala.

Osim Dubljevića dvocifreni učinak imali su Vil Tomas i Fernando San Emeterio - po 11 koševa. Kod gostiju Artem Postvij ubacio je 11, Miki Mekonel 13, a Ejmantas Bendzijus 10 koševa.

Barselona takođe nije imala većih problema, ali na gostovanju Betisu - 89:72. Tim u kojem igraju trojica srpskih igrača sve je bliži drugoj ligi, s obzirom da za pobedu ne zna već sedam utakmica. Odnosno, još od početka januara, pa u ovoj godini Betis ima tek jedan trijumf.

Utakmicu s jednim od najslabijih sastava u prvenstvu Jorgos Barcokas iskoristio je da ravnomerno podeli minutažu među igračima, pa je tako najefikasniji bio Markus Erikson sa 18 poena. Aleks Renfro dodao je 14, a Aleksandar Vezenkov 13 poena. U domaćim redovima Nikola Radičević ubacio je 10, a Strahinja Milošević četiri poena, dok je Aleksandar Marelja odigrao tek 36 sekundi. Ispred ostalih bio je Troj De Vries sa 17 poena. 

ACB LIGA

Subota:

Valensija - Obradoiro 85:74
/Dubljević 26 - Postvij 11/

Betis - Barselona 72:89
/De Vries 17 - Erikson 18/

Nedelja:

12.30 Baskonija - Huventud
12.30 Mursija - Saragosa
12.30 Fuenlabrada - Gran Kanarija
12.30 Bilbao - Andora
18.30 Real Madrid - Estudijantes

(FOTO: MN Press)


tagovi

ACB ligaBetisBojan DubljevićENDESA ligaMarkus EriksonValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara