Dragan Nikolić (©ABA League/Dragana Stjepanović)
Dragan Nikolić (©ABA League/Dragana Stjepanović)

Gagi Nikolić na klupi šampiona Makedonije, misija su titule i opstanak u ABA

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 15:17

Nekada je radio među „sokolima“, sada će voditi „rode“...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Dragan Nikolić novi je trener MZT Skoplja i imaće drugu avanturu kao strateg u glavnom gradu Makedonije. Potpisao je ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produženja do juna 2024. godine.

Izabrane vesti

Posle loših rezultata u ABA ligi i poraza od direktnih konkurenata u borbi za opstanak Borac Mozzarta i Splita pred domaćom publikom, uprava MZT-a odlučila je da raskine ugovor sa Aleksandrom Petrovićem. Makedonski strateg je prošlost, a misiju opstanka vodiće Dragan Nikolić, koji je ranije radio u makedonskom prvenstvu, kao trener Karpoš Sokolija. Srpski trener Nenad Trajković je bio veoma blizu do timu sa Aerodroma, ali je izbor posle višednevnih pregovora pao na Dragana Nikolića.

Poslednji košarkaški angažman Nikolić je imao u banjalučkom Borcu, gdje je radio od 2020. do 2022. godine. Otišao je sa kluba u aprilu, a posle višemesečne pauze pronašao je novi. Nikolić je u Makedoniji bio od 2016. do 2017. godin. Vodio Karpoš Sokoli u ABA ligi tokom istorijske sezone, kada je tim zabeležio 10 pobeda, a onda i osvojio trofej u Kupu Makedonije.

Pored banjalučkog Borca i Karpoš Sokolija, Nikolić je radio i u Igokei, Mladosti Zemun, Metalcu Valjevo, Radničkom, Tamišu, Proleter Naftagasu, Ušću, kao i ženskim klubovima Profitnes Ohrid i Bjelina. Nikolić ima i makedonski pasoš s obzirom na poreklo njegove porodice, a povrh toga njegova supruga je jedna od najboljih makedonskih košarkašica svih vremena Marija Vidikova.

Dragan Nikolić će na klupi MZT Skoplja debitovati protiv Cibone u Zagrebu, u 13. kolu regionalnog takmičenja.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

MZT SkopljeMZTDragan Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara