""
""

Hrvati ispustili 24 razlike, ali pobedili demone prošlosti: Grci neće videti Rio

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.16. | 18:33

Tim Aleksandra Petrovića posle mnogo preokreta savladao Grčku – 66:61

Od raja do pakla i nazad! To je put koji su prošli košarkaši Hrvatske u polufinalnom dvoboju Olimpijskog turnira protiv selekcije Grčke. Na kraju je tim Aleksandra Petrovića uspeo da pobedi i nastavi da krči put ka Riju. Kockastima je potreban samo još jedan korak, ali vrlo težak... Verovatno ih u finalu čeka domaćin Italija.

Jedno od najboljih poluvremena u novijoj istoriji odigrali su Hrvati. Bogdanović, Šarić i Hezonja su zatrpavali koš Helena iz svih pozicija. Međutim, nije to bio jedini problem selekcije Grčke. Prosto, Kacikarisov tim nije mogao ništa da pogodi.

Izabrane vesti

Hrvati su posle prve četvrtine imali neverovatnih 18 poena razlike. Igra učenika Aleksandra Petrovića imala je sve elemente košarkaške bajke. Grci nisu znali šta ih je snašlo, nastavili su da se voze stazama poraza. Prednost Hrvata dostigla je i 24 poena, ali onda je došlo do prebražaja.

Hrvati su počeli da igraju kao da imaju povez na očima. Njihova prednost se topila kao led u viskiju. Na poluvremenu su imali „samo“ deset poena viška... Ali nije tu bio kraj mukama Petrovićevog tima. Stegli su Grci odbranu, Buruzis je počeo da pogađa trojke. Činilo se da nemaju Hrvati srca, da će ih pojesti demoni prošlost... Grci su poveli i –stali. Previše su se oslanjali na šut za tri poena.

Ispostavilo se da je Aleksandar Petrović odlično pripremio utakmicu. Ostavio je prosto Grcima da šutiraju spolja i čekao trenutke inspiracije Bojana Bogdanovića. NBA as je postigao 20 poena, a imao je hrabrosti da preuzima odgovornost u ključnim momentima.

Pohvale su zaslužili Šarić sa 16 i Krunoslav Simon sa 11 poena. Kod Grka bolji od ostalih bio je Perperoglu sa 13 poena.

(Foto Action Images)


tagovi

Mario HezonjaJanis BurusisHrvatskaGrčkaEvropaBojan BogdanovićAleksandar Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara