Detalj sa meča (© FIBA.com)
Detalj sa meča (© FIBA.com)

Hrvati ostali bez Svetskog prvenstva, Finci pogodili trojku u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 22:20

Markanen dželat

Još jedno katastrofalno poglavlje u istoriji košarke u Hrvatskoj. Ništa od plasmana na Svetsko prvenstvo naredne godine. Finska je u ključnom meču slavila rezultatom 81:79. Heroj Finaca je Lauri Markanen koji je pogodio trojku za pobedu.

Da stvar bude još tuzžnija za Hrvate, igrali su u skoro najboljem mogućem sastavu. Bili su tu Bojan Bogdanović, Mario Hezonja ... sva ta imena međutim nisu bila dovoljna da se savladaju Finci, pa je samo nastavljeno sa katastrofalnim rezultatima taošnje reprezentacije koja ne zna za bilo kakav uspeh još od 1995. godine.

Izabrane vesti

Pogledajte tu situaciju kada Markanen pogađa trojku iz ugla.

U ludom meču sve je rešeno u poslednjih 30 sekundi... a šta se tu desilo moćiće da se prepričava narednih dana, nedelja meseci...

Pamte navijači Hrvatske mnoge bolne poraze, od trojke Aleksandra Đorđevića, Dušana Kecmana, prodora Aleksandra Rašića, ali ovakav epski raspad u poslednjem minutu se ne pamti.

Naime, Hrvatska je imala četiri poena prednosti i sve u svojim rukama. Napad za plus šest, a do kraja meča je bilo svega 30 sekundi. Zubac promašuje iz reketa, a onda Mačuli pogađa za minus jedan. Isti igrač pravi faul na Gnjidiću koji je promašio oba slobodna bacanja. Hezonja je išao na ofanzivni skok, ali nije došao do lopte. Finci su imali 13 sekundi da dođu do pobede.

Lopta je išla do Markanine koji je prvo pokušao leđima da napadne koš, ali je potom usledio pas do Koponena koji je odmah vratio loptu saigraču. Usledio je hladnokrvni šut za pobedu.






tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara