Jam Madar (©Star Sport)
Jam Madar (©Star Sport)

Jam Madar na izlaznim vratima Fenerbahčea, Šaras naciljao zamenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 15:50

Izraelac izgubio status kod Šarunasa Jasikevičijusa

Prelazak Jama Madara u Fenerbahče prošlog leta podigao je veliku prašinu i zbog svega što se dešavalo oko ovog transfera Partizan Mozzart Bet doneo je radikalnu odluku prekida poslovnog odnosa sa agencijom Beobasket.

Madar je dobro krenuo u Istanbulu i bio jedan od najvažnijih igrača kod Dimitrisa Itudisa, ali je od promene trenera izgubio status zbog čega se čak spekulisalo da mu se sprema odlazak u FIBA Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Sada litvanski portal 15min tvrdi da je Madar pred izlaznim vratima Fenerbahčea, a da je Šarunas Jasikevičijus već naciljao njegovu zamenu u liku sunarodnika Rokasa Jokubaitisa.

Mladi litvanski plejmejker spreman je da napusti Barselonu na kraju sezone, kada bi trebalo da mu istekne ugovor sa klubom, mada u istom postoji i opcija automatskog produžetka na još jednu sezonu.

Jokubaitisa je Jasikevičijus lansirao u Žalgirisu i zatim ga je doveo u Barselonu pre tri godine. On je kod Rođera Grimaua ostao bez minuta i uloge kakvu je imao kod sunarodnika, pogotovo još otkako se u klub vratio Riki Rubio, zbog čega bi on želeo da promeni sredinu.

Jasikevičijus bi Jokubaitisu ponudio ulogu jednog od glavnih kreatora, što bi verovatno značilo da za Madara neće biti mesta, što potpisuje i pomenuti litvanski sajt.

Madar je u Fenerbahče stigao sa etiketom zvanično najboljeg mladog igrača Evrolige, a u proteklih šest utakmica igra prosečno devet minuta u takmičenju uz učinak od 1,5 poena i 2,5 asistencija. I Jokubaitis u poslednje vreme igra sve manje, a u dosadašnjoj sezoni je na 5,7 poena i 3,2 završna dodavanja.



tagovi

Jam MadarRokas JokubaitisKK FenerbahčeKK BarselonaKošarkaški transferiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara