Jokić jednostavno mora

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.08.20. | 17:13

Situacija u Istočnoj konferenciji NBA lige sve se više raščišćava, a na Zapadu imamo nove zaplete. Tako bi se nekako mogla opisati poslednja dva dana u NBA plejofu

U Istočnoj konferenciji smo videli tri 'metle' - kući su već poslani Indijana, Bruklin i Filadelfija koja je ostala i bez trenera Breta Brauna, šta je bilo očekivano nakon prave sramote koju su Siksersi doživeli od Seltiksa. Još je ostalo da im se u drugom krugu plejofa priključi Milvoki koji ima 3-1 protiv Orlanda i koji je dokazao da onaj poraz u prvoj utakmici nije realni pokazatelj kvaliteta.

Izabrane vesti

Zato je situacija na Zapadu puno zanimljivija. Oklahoma je sinoć upisala drugu pobedu zaredom protiv Hjustona pa je sada rezultat u toj seriji 2-2, a čini se kako je Tander pronašao način da ovaj dvoboj usmeri na svoju vodu. Lugenz Dort je već treću utakmicu zaredom odigrao odličnu obranu na Džejmsu Hardenu koji je u poslednjem dvoboju počeo pokazivati sve veću nervozu zbog toga šta ga Dort doslovno prati gde god da krenuo. No, i bez Hardenovih najboljih partija, Hjuston se držao u utakmici do samog kraja, a bile su potrebne sjajne partije Denisa Šredera i Krisa Pola da bi Oklahoma došla do slavlja. Sada je 2-2 i definitivno se veselimo sledećim mečevima između ova dva tima. Pokazalo se da su oni najviše izjednačeni, kao šta se i najavljivalo.

Lejkersi su sinoć još jednom 'pokazali mišiće', a kada su ovako raspoloženi Lebron Džejms i Entoni Dejvis, onda Portland ne može puno toga da traži, a pitanje je može li bilo ko zaustaviti ekipu iz Los Anđelesa. Možemo mi pričati koliko god da želimo o tome da Džejms i Dejvis nemaju baš najbolje saigrače, ali kada imaš dva od pet najboljih igrača lige, onda je pitanje trebaju li ti uopšte bolji saigrači. Uostalom, zar nismo videli kako je Luka Dončić praktično sam i povređen dobio Kliperse?

Kad smo već kod Dončića, sva pažnja svetske sportske javnosti usmerena je na njega, odnosno na pitanje može li i večeras da ponovi ono šta je napravio pre dva dana, ali nas više zanima jedno drugo pitanje - može li Jokić da napravi nešta slično? Denver se nalazi u situaciji koju je malo ko očekivao. Juta ima 3:1 i igru na svojoj strani, a Nagetsi moraju pobediti u tri utakmice zaredom da bi uspeli opravdati status favorita. Jokić je u prve četiri utakmice igrao dobro, ali utisak je da ipak nije pokazao sve šta može, a posebno da nije agresivnije završavao napade. Svaka čast njegovim asistencijama i razigravanjima saigrača, ali od njega se traži da u ovakvim utakmicama uzme stvar u svoje ruke. I zato današnje savete za klađenje počinjemo s njim:

NIKOLA JOKIĆ (broj koševa (25,5), tip više, kvota 1,85)

 Dakle, Jokić jednostavno mora danas da odigra vrhunsku partiju. Daleko od toga da on nije bio odličan u prve tri utakmice, uostalom na proseku je od 25,3 poena po utakmici, ali nije u potpunosti iskoristio činjenicu da je Juta odlučila radije da brani njegova dodavanja saigračima nego šut. Ima Jokić puno prostora pod košem, može se nositi s Rudijem Goberom i danas mora da izađe iznad ove margine ako želi da se njegova ekipa ne bi prerano oprostila od ple-ofa.

SET KARI (broj koševa (13,5), tip više, kvota 1,85)

 Set Kari igra odličnu celu seriju protiv Klipersa i definitivno je jedan od igrača koji koristi sve one prilike koje mu Dončić otvara. Kari je u ove četiri utakmice na proseku od 16,5 poena uz neverovatnih 65,2% šuta te 45,8% za tri poena. Kako prosečno igra 30,3 minuta po utakmici, tako smo sigurni da će i danas doći do svojih šuteva, a ako ih bude pogađao čak i ispod dosadašnjeg proseka, 13,5 bi moralo da prođe.

 DONOVAN MIČEL (broj asistencija (4,5), tip više, kvota 1,70)

 Svi s razlogom pričaju o Dončiću, ali šta reći za Mičela? U seriji protiv Denvera ima prosek od 39,5% poena, 5,8 asistencija i 4,5 skoka i to sve uz 55,8% šuta te 54% za tricu. Najvažnije od svega je da Mičel igra jako pametno te koristi svako udvajanje koje mu Denver postavi da razigra svoje saigrače. Tako bi moglo biti i danas, a s obzirom da je u tri od četiri utakmice imao najmanje sedam asistencija, ovo nam se čini kao sjajna opklada. Onu treću utakmicu s 1 asistencijom ćemo ignorisati.

LU VILIJAMS (broj koševa (17,5), tip više, kvota 1,85)

 Pol Džordž se još 'nije pojavio' u plej-ofu pa je onda ulogu drugog čoveka Klipersa, nakon Kavaja Leonarda, preuzeo Lu Vilijams. Iako nije igrao na početku 'balona', sada izgleda potpuno zdravo, a obrana Dalasa ga jednostavno ne može zaustaviti. Osim vanjskog šuta, Vilijams je sjajan i u ulazima pod koš, a to samo znači da ova margina ide u 'više'.


tagovi

Luka DončićNikola JokićPol Džordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara