Detalj sa utakmice (Foto: Star sport)
Detalj sa utakmice (Foto: Star sport)

Još jedan nestvaran poraz crno-belih: Od plus 14 do potpune propasti protiv Olimpijakosa

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.03.24. | 22:30

Niko u krcatoj Areni nije mogao da veruje da su izabranici Željka Obradovića ponovo sebi dozvolili da prokockaju ogromnu prednost protiv Olimpijakosa i sebi maksimalno zakomplikuju život

Šta više reći o ovoj ekipi Partizana? Kada pomisliš da mogu da zaigraju veličanstveno protiv najjačih ekipa kako što je večeras bio slučaj protiv Olimpijakosa, onda usledi potpuno sulud demanti iste te ekipe. Neobjašnjivi padovi su postali zaštitni znak ove ekipe trenera Željka Obradovića, čini se da iz nedelje u nedelju pronalaze nove načine da sami sebi upropaste sve. Imao je klub iz Humske 14 poena prednost protiv Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige u trećoj deonici i sve onda upropastio u četvrtoj za konačan poraz 74:69.

Da stvar bude mučnija, mnogi rezultati su se poklopili sa željama navijača Partizana, ali ovim porazom je žestoko ugrožen plasman među 10 najboljih u elitnom takmičenju. Sve će biti rešeno u Berlinu protiv Albe i Valensije u Beogradu u poslednja dva kola, ali sada već mnogo toga ni nije u rukama igrača crno-belih.

Izabrane vesti

Činilo se da će Partizan lako rešiti ovaj meč zbog načina na koji je igrao u trećem kvartalu, a onda Olimpijakos napravio seriju 12-0 koja u potpunosti ubija u pojam ekipu Partizana. Sve je stalo, promašaji su krenuli da se nižu, pre svega kod Kevina Pantera koji po ko zna koji put ove sezone nije uspeo da donese pobedu svojoj ekipi.

Bio je kapiten najefikasniji u porazu sa 19 poena, ali opet su falili oni odlučujući poeni kada su kola krenula nizbrdo. Vredni pomena su Frenk Kaminski sa 14, Bruno Kaboklo sa 13 i Pi Džej Doužer sa 12 poena.

Videlo se od prve sekunde koliko je utakmica značajna, Partizan je u prvoj deonici skakao kao nikada do sada u ovoj sezoni. Sa čak šest ofanzivnih skokova su uštopovali Olimpijakos koji je izgledao nespremno na izrazito neprijateljsku atmosferu. Gorelo je na tribinama na svaki potez i odluku sudija, ali ništa nije moglo da se meri sa reakcijom koju je izazivao Kaminski. Bilo je trojki, zakucavanja, svega što je Obradović poželeo, a uz Kevina Pantera je bio najzaslužniji za ranu prednost od 22:13.

*** Evroliga, 32. kolo ***

PARTIZAN MOZZART BET - OLIMPIJAKOS 69:74

(22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Beogradska arena, Novi Beograd.

Sudije: Huan Karlos Garsija, Medi Difala, Karlos Kortes.

PARTIZAN MOZZART BET: Smit, Avramović -, Koprivica -, Panter 19 (5as), Smailagić 3, Naneli -, Trifunović -, Anđušić, Doužer 12 (9sk, 4as, 3uk, 4iz), Ponitka 8 (7sk), Kaminski 14 (8sk, 5as), Kaboklo 13 (8sk).

OLIMPIJAKOS: Vokap 11, Vilijams Gos 17 (5uk, 3sk, 3as), Rajt 6, Kenan 10, Larencakis 3 (4sk), Mitru Long, Fal 7, Papanikolau 13, Brazdeikis, Piters 3, Sikma -, Mekisik 4.

----------------------

Šta se sve izdešavalo posle toga... Teško je opisati. Prvo i osnovno, Olimpijakos se u potpunosti vratio. Došao i do izjednačenja kada je na semaforu bilo 28:28. Ako se pitate kako se to dogodilo? Odgovor je jednostavan. Čak šest izgubljenih lopti je imao Partizan u drugoj deonici, od toga tri Aleksa Avramović. Panter je krenuo da promašuje, a onda na poluvremenu Partizan je imao osam poena prednosti.

Verovatno se pitate, kako je sada to moguće? E tu je kriv Olimpijakos i njihova odbrana. Pokušali su ektremno agresivno i sa igračima Partizana, ali i sa sudijama. U nekim navratima im je prošlo, ali u poslednjem minutu je Mekisik dobio nesportsku ličnu grešku, potom i klupa Olimpijakosa je zaradila tehničku posle svega je Ponitka pogodio sva slobodna bacanja. Prednost bi bila dvocifrena da Vilijams Gos nije pogodio sa zvukom sirene u finišu prve, ali i druge deonice.

Mislilo se večeras da je sve gotovo posle izvanredne treće deonice gde je 20.000 ljudi gledalo kako crno-beli igraju možda i najboljih 10 minuta ove sezone u eliti. Da nije bilo dve ludačke trojke Olimpijakosa sa zvukom sirene, Partizan bi otišao na plus 20, ovako je bilo 59:46. Najvuše zahvaljujući izvanrednoj saradnji centara. Kaboklo-Kaminski je pravio haos u odbrani Olimpijakosa, a i Panter je pogodio nekoliko bitnih šuteva u trećoj deonici koji su doneli ključnu prednost na ovom meču... Barem se tako mislilo.

Čak se i publika donekle opustila misleći da je najzad izbegnut dramatičan scenario. Međutim, umesto laganih poslednjih 10 minuta, počela je potpuna katastrofa. Olimpijakos poslednju deonicu otvara furioznom serijom 12:0 i smanjuje na samo 59:58. Prostora za disanje dao je Ponitka lakim poenima na šest minuta pre kraja utakmice kada je na semaforu stajalo 61:58. Međutim, sve ono što je Partizan dobro radio je u potpunosti nestalo sa parketa. Odbrane nije bilo, otvoreni šutevi su krenuli da se promašuju i na 4.20 do kraja, Olimpijakos je poveo. Posle tačno dva minta drame, Panter je vratio prednost Partizanu, a onda odmah izgubio loptu.

Sve je na kraju stalo u poslednjih 60 sekundi kada je Doužer pogodio za minus jedan. Na drugoj strani Larencakis je pogodio jedno slobodno bacanje za 69:67. Došlo je do potpunog usijanja kada je Kaminski pogodio za izjednačenje, ali na drugoj strani nije stigao da zaustavi Fala. Potom je promašio trojku Panter i to je bilo to... Još jedan nestvaran poraz Partizana.

EVROLIGA - 32. KOLO

Sreda

Makabi - Valensija 95:80

/Boldvin 17 - Odželeje 15/

Četvrtak

Žalgiris - Olimpija Milano 87:73

/Evans 20 - Mirotić 19/

Bajern - Barselona 79:87

/Ibaka 17 – Parker 15/

Baskonija - Efes 76:97

/Hauard 15 – Larkin 28/

Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos 69:74

/Vilijams Gos 17 – Panter 19/

Asvel - Monako 77:87

/Luvavu 23 - Okobo 16/

Petak

18.45: (1,90) Fenerbahče (hendikep -17,5) Alba (1,90)

20.30: (1,10) Real Madrid (23,0) Crvena zvezda (8,00)

20.30: (2,40) Virtus (15,0) Panatinaikos (1,70)



tagovi

KK PartizanEvroligaKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara