Jovana Nogić (©fiba.basketball)
Jovana Nogić (©fiba.basketball)

Jovana Nogić: Srpski ponos nas je nosio do pobede

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 14:50

"Plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva je veliki uspeh i koga god da dobijemo za rivala, Ameriku ili Kinu, bićemo spremne i daćemo sve od sebe“, kaže krilna košarkašica reprezentacije Srbije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Nije bilo lako srpskim košarkašicama da posle pobede protiv Francuske (68:62) izađu iz dvorane Superdom. Desetine njihovih navijača, naročito onih mlađih, strpljivo je čekalo da se fotografišu s njima ili da im se igračice potpišu na majicu, dres, kapu...

Izabrane vesti

Najtraženiji su bili autogrami Jovane Nogić i Ivon Anderson, koje su uz Sašu Čađo obeležile duel protiv Francuskinja.

"Super je osećaj potpisivati se, naročito ovakvim navijačima i posle ovakve pobede. Ne tako davno ja sam bila s druge strane i čekala da se meni potpišu", sa širokim osmehom krekla je Jovana Nogić.

Ona se najpre zahvalila upravo pripadnicima srpske zajednice iz Sidneja, koji su doprineli da se i danas reprezentacija oseća kao da igra na domaćem terenu.

"Mnogo im hvala na podršci koju su nam pružali na svih pet mečeva. Zaista su bili naš šesti igrač i mnogo nam svima znači što toliko naših ljudi dolazi u dvoranu da nas bodri", naglasila je Jovana.

Sumirajući dešavanja na terenu, gde je ubacila 17 poena i zabeležila pet skokova i četiri asistencije, Nogić je istakla značaj ove pobede iako rezultat meča ništa drastično nije promenio.

"Možda je neko mislio da nam ova utakmica ništa ne znači jer smo se već plasirale u četvrtfinale, ali videli ste da nam je i te kako značila. To je taj srpski ponos, koji nam nije dozvolio ni da pomislimo o drugom ishodu osim pobede. Pogotovo što je u pitanju veliko rivalstvo s Francuskinjama, koje je generacija pre nas stvorila. Prezadovoljna sam i pobedom i igrom celog tima", istakla je 24-godišnja krilna igračica.

Ipak, činjenica da su dan ranije osigurale mesto u četvrtfinalu psihološki je pomogla mladom timu Srbije da stekne važno samopouzdanje, možda i da bude ključni momenat pred završnicu prvenstva.

"Bila nam je prva utakmica u kojoj smo mogli da igramo bez pritiska. Nekako sam dobila osećaj da smo se mi mlađe igračice danas konačno oslobodile, nismo se toliko oslanjale na Ivon (Anderson), Tinu (Krajišnik) i Sašu (Čađo), više smo preuzimale odgovornost i rešavale situacije u napadu. Baš nam je bila potrebna ovakva utakmica i mnogo nam je značila da podignemo samopouzdanje pred nastavak takmičenja", potvrdila je Jovana Nogić.

Poludirigovani žreb za četvrtfinale održaće se po završetku današnjeg takmičarskog dana. Srbija kao treća u grupi može da se sastane s pobednikom ili drugoplasiranim iz Grupe A, a to su SAD i Kina.

"Plasman u četvrtfinale je veliki uspeh i koga god dobijemo za rivala, Ameriku ili Kinu, bićemo spremne i daćemo sve od sebe", kaže Jovana.

Na pitanje može li i pored tako jakih potencijalnih rivala da zasija i neka medalja na grudima srpskih košarkašica, Nogić je rekla:

"Uvek se nadam medalji, pa je tako i sada. Ali idemo korak po korak. Imamo dan odmora, pa onda četvrtfinale protiv jedne veoma jake ekipe, ko god to da bude."

Piše: Branko CVETOJEVIĆ



tagovi

Jovana NogićKošarkašice Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara