Kada stranci uđu u vaš dom, sakrijete neke stvari jer im ne verujete...

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 23:58

Trener Igokee na slikovit način objasnio razloge iza poraza od Budućnosti

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Laktaša)

Laktaši su ostali bez svog tima u Superkupu. Igokea se odlično suprotstavila aktuelnom šampionu Jadranske lige, dugo držala kontrolu utakmice i rezultat u svojim rukama, ali je ofanziva Budućnosti jednostavno bila prejaka...

Izabrane vesti

Igosa Nenad Trajković nije bio razočaran zbog poraza, iako je bio svestan da je tako malo nedostajalo da se dogodi veliki šok na startu prvog takmičenja u sezoni. 
"Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi. Prošle godine su ovako stigli do titule, sa niskom postavom, mi tu nismo uspeli da nađemo rešenje za njihov napad. Šehović je tu više odlučio kada je ušao, nego Gordić. Mi u napadu nismo uspeli da materijalizujemo ono što smo hteli", poručio je Trajković.

Dosta stvari Igokea je ovog leta radila u hodu, najviše sa dovođenjem pojačanja. Doduše, muke su zadavale i FIBA kvalifikacije za Mundobasket naredne godine, zbog kojih su neki igrači dugo bili odsutni...
"Zubčić je bio samo na jednom treningu, Džonson na dva... Čestitam i mojim igračima na borbenosti, bili su deo spektakla. Žao mi je navijača, što ne mogu da bodre svoj tim. Budućnosti želim da dođe do finala".

Potom se Trajković udubio u detalje koji su rešili utakmicu, ali i mehaniku same organizacije igre, treninga...
"Mi se trudimo da tokom nedelje napredujemo stalno, da imamo dobru pripremu svaku utakmicu... Da probamo da potegnemo. Možemo biti dosta interesantan tim, sa dosta filozofije igre u napadu i odbrani", kaže iskusni trener i produžava:
"Videli ste kako je bilo protiv Budućnosti. Šta smo postavili - postavili smo. Ali, ono što smo sproveli u igri, nismo uspeli do kraja da uradimo. Imamo praktično tri nova igrača u sastavu, nekoliko dana bili su s nama i praktično su stranci. Kada stranci uđu u vaš dom, pošto im ne verujete, pokušavate neke stvari da sakrijete. Mislite da je to pametno, a možda je pogrešno. Možda su naši igrači previše želeli da lično reše utakmicu".

Ima rešenja i za taj problem.
"Treba da postavimo hijerahriju u timu. Žao mi je što nismo imali više vremena da se još spremimo za ovu utakmicu. Videli ste kako je bilo... Ako malo zakasniš - to je već trojka. Naši igrači nisu bili dovoljno spremni. U odsutnim trenucima u igri jedan na jedan smo podbacili. Ali, nismo bili ni fizički spremni, nadareni da pariramo Budućnosti".

Foto: ABA liga / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara