(©Reuters)
(©Reuters)

Karmelo Entoni, profesija – penzioner: Zbogom NBA, uzbuđen sam zbog toga šta budućnost nosi

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 17:27

Kraj posle 19 godina u najjačoj ligi sveta

Posle 19 sezona provedenih u NBA ligi, Karmelo Entoni je objavio da se povlači. Entoni, koji za nedelju dana puni 39 godina, ove sezone je bio bez kluba, dok je prošlu proveo u LA Lejkersima, prilično neuspešno jer se tada nisu plasirali u plej-of uz skor 33-49.

Karmelo je na društvenim mrežama objavio video klip u kojem je saopštio da je otišao u penziju.

Izabrane vesti

“Sećam se dana kada nisam imao ništa. Samo lopta sa snom o nečemu većem, košarka je bila moj izlaz. Moja svrha je bila jaka, franšize, gradovi koje sam predstavljao sa ponosom i navijači koji su me podržavali na tom putu. Zauvek sam sam zahvalan tim ljudima i mestima jer su od mene napravili Karmela Entonija, ali sada je došlo vreme da se oprostim, uz gorko-sladak ukus u ustima, zbogom NBA, uzbuđen sam zbog toga šta budućnost nosi”, rekao je u oproštajnom videu Karmelo Entoni.

Treći pik na NBA draftu 2003. godine je deveti najbolji strelac u istoriji najjače košarkaške lige na svetu i postigao je 29.289 poena. Entonija su draftovali Denver Nagetsi, a tamo je proveo osam godina. Najveći timski uspeh sa Denverom je ostvario u sezoni 2008-09, kada je stigao do finala Zapadne konferencije.

Do dolaska našeg Nikole Jokića, Nagetsi su smatrali Karmela Entonija za najveću zvezdu svih vremena kluba iz grada u podnožju Stenovitih planina. On je četvrti najbolji strelac franšize, dok je završio u prvih deset u još nekoliko ključnih statističkih kategorija.

Nakon Denvera, trejdovan je u Njujork Nikse, gde se zadržao do 2017. Bio je ubedljivo najbolji strelac Niksa u svakoj sezoni koju je proveo tamo, ali nije uspeo da dogura dalje od polufinala Istočne konferencije 2013. godine, kada su Nikse izbacili Indijana Pejsersi.

Igrao je Entoni posle Njujorka po godinu dana u Oklahomi i Hjustonu, potom je sledila pauza od godinu dana, a onda je potpisao ugovor sa Portlandom gde se od starta uz Dejmiana Lilarda, nametnuo kao vođa ekipe, ali u obe sezone stigli su tek do prvog kola plej-ofa gde su ih izbacili prvo Lejkersi, a sledeće godine, Entonijeva matična ekipa u kojoj je stekao ime, Denver.

Pretprošlu godinu proveo je u Los Anđelesu, došao je zajedno sa Raselom Vestbrukom, kao iskusna pojačanja koja bi bila od velike pomoći zvezdama ekipe Džejmsu i Dejvisu, ali na kraju sezone.

Deset puta je učestvovao na Ol-star utakmici, dva puta je bio u drugom idealnom timu sezone, u četiri navrata u trećem idealnom timu, kao i u “ruki” timu prve profesionalne sezone. Bio je najbolji strelac lige 2013. godine i član je najbolje NBA ekipe koja je sastavljena povodom 75-godišnjice lige.


tagovi

Karmelo EntoniNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara