Ilustracija (@MN Press)
Ilustracija (@MN Press)

Kreće ABA 2: Iz Čajetine se vidi regionalna elita

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 06:09

Za najbolje društvo bori se 14 ekipa sa prostora bivše SFRJ

Približilo se vreme da se lopta podbaci u ABA 2 ligi, koju će u ponedeljak otvoriti prvi košarkaški "balon" u Jugostičnoj Evropi. Mesto okupljanja Zlatibor, odnosno hotel Palisad u kom će do 18. novembra biti smešteno svih 14 ekipa (i to bez prisustva ostalih gostiju), koje će utakmice prva četiri kola igrati u Sportskoj dvorani Čajetina.

Starosedeocima iz prošle sezone, Heliosu, Lovćenu, MZT, Širokom, Sparsima i Sutjesci, priključili su se banjalučki Borac, Gorica, zemunska Mladost, Podgorica, Rabotnički, užička Sloboda, Studentski centar i Zlatibor, koji će kroz tri balona pokušati da se domognu plej-ofa, a zatim preko nokaut faze i do šampionskog pehara u kome se nalazi ulaznica za jadransku elitu.

Izabrane vesti

Zasad nije definisano gde će ABA 2 organizovati druga dva balona, u kojima će se igrati naredna četiri, a zatim i poslednjih pet kola ligaškog dela, što je i razumljivo s obzirom da je teško predviteti razvoj zdravstvene situacije.

Poznato je da bi drugi balon trebalo da bude u januaru, a treći krajem marta ili početkom aprila. Dobro je za Ligu da je kandidata za domaćinstvo bar duplo više nego balona, jer bi prema saznanjima MOZZART sporta, klubove iz drugog ešalona ABA da ugoste Banjaluka, Podgorica, Skoplje, ali i Sarajevo koji će ispite, kada je u pitanju organizovanje ovakvog vida takmičenja, imati prvo polovinom novembra (12-14) kada u grad BiH stižu učesnice Grupe C kvalifikacija za Evrobasket 2021 (BiH, Rusija, Švajcarska, Estonija), a onda krajem meseca (26-29. novembar) i učesnici Grupe H kvalifikacija za Evrobasket 2022 (BiH, Letonija, Grčka i Bugarska).

ABA 2 liga je planirala da se plej-of mečevi igraju po uobičajenom sistemu sa utakmicama kod kuće i u gostima, odnosno na dve pobede u četvrtfinalu i polufinalu, te na tri trijumfa u finalu. Slično bi bilo i kada je u pitanju plej-aut u kome će učestvovati četiri ekipe s najlošijim skorom, s tim da bi prva runda bila na dve pobede, kao i poslednja, u kojoj bi se sastali poraženi timovi.

Ukoliko zdravstvena situacija to ne dozvoli, ABA 2 će se odlučiti da se i nokaut faze igraju u balonu, a u naredne runde bi se plasirao tim koji u dva meča postigne više poena.

ABA 2 - 1. KOLO (ČAJETINA)

Ponedeljak

13.00: Sloboda - Lovćen

17.00: Studentski centar - Rabotnički

21.00: Helios Domžale - Mladost

Utorak

13.00: Borac BL - Spars Sarajevo

17.00: MZT Skoplje - Podgorica

21.00: Sutjeska - Zlatibor Čajetina

Sreda

13.00: Široki Brijeg - Gorica

TABELA IZ PROŠLE SEZONE


PIŠE: Đorđe Matić


tagovi

ABA 2 ligaaba liga 2KK Zlatibor ČajetinaKK SlobodaKK Lovćen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara