Nikola Đurišić, Nikola Topić i Ognjen Stanković (©MN Press)
Nikola Đurišić, Nikola Topić i Ognjen Stanković (©MN Press)

Kreće završni turnir juniorske ABA lige, sve oči uprte u Topića, Đurišića, Stankovića...

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.23. | 13:49

Najveći talenti regiona igraju za titulu u Laktašima

Završni turnir juniorske ABA lige počinje danas u Laktašima i igraće se do četvrtka, za kada je zakazano veliko finale.

Za titulu ove godine boriće se aktuelni šampion Mega, zatim Crvena zvezda, Cedevita Olimpija i Igokea, koja je ujedno i domaćin turnira. Mega će na putu do novog finala igrati protiv slovenačkog sastava od 16 časova, dok će crveno-beli od 19.00 ukrstiti koplja sa Igokeom.

Izabrane vesti

Izabranici Dragoljuba Avramovića u Laktašima jure četvrti pehar juniorskog šampiona regiona! Do Fajnal fora stigli su uz dva impresivna trijumfa, a osim toga pobednici su kvalifikacionog turnira Evrolige u Železniku, što znači da će igrati i za evropsku krunu u Kaunasu sledećeg meseca. Megini ciljevi su jasni - da posle trofeja 2018, 2021. i 2022. godine dođe do jedinstvenog het-trika! Na tom putu Mega će imati ogromnu podršku sjajnog Nikole Đuričića koji je ove sezone bio prvo lice seniorskog pogona ovog kluba. Talentovani bek je sebe već predstavio kao momka sa ogromnim potencijalom, a u Jadranskoj ligi je beležio 13,3 poena, 3,7 asistencija, tri skoka i 1,1 ukradenu loptu po utakmici. Biće bez ikakve sumnje prva violina juniora Mege i neko od koga će pretiti najveća opasnost.

Crvena zvezda je na završni turnir stigla takođe sa perfektnim skorom, a kako dosad nikada nije bila juniorski šampion regiona, jasno je da će napad na titulu biti prioritet. Crveno-beli iza sebe imaju dva finala, 2018. i 2019. godine koja su gubili od Mege i Cibone. Sada pojačani Nikolom Topićem biće izuzetno motivisani da ispišu nove stranice istorije i domognu se trofeja.

Topić iza sebe ima godinu iz snova za jednog mladog košarkaša, pošto je dominantnim rolama u dresu OKK Beograda sebe iskristalisao kao jednog od najvećih talenata srpske košarke, spremnog da pređe na sledeći nivo. Takođe je sav svoj arsenal pokazao na pomenutom kvalifikacionom turniru Evrolige u Železniku gde je bio MVP i najbolji strelac sa prosekom od 26,8 poena, 7,2 asistencije, 3,8 skokova i dve ukradene lopte za indeks korisnosti 33,5! U finalu izgubljenom od Mege zabeležio je 49 poena, 12 dodavanja i 20/20 sa linije slobodnih bacanja za indeks 65! Posle takvih igara imaće motiv više da u Laktašima podigne šampionsku titulu.

Igokea pored toga što je domaćin u turnir ulazi i kao prvi osvajač FIBA Lige šampiona za juniore, što je veliki podstrek pred duele sa najvećim rivalima iz regiona. Lider Igokee bez ikakve dileme biće Ognjen Stanković, momak rođen 2005. godine u Beogradu koji je prošle sezone već igrao završni turnir regionalne lige u dresu Partizan Mozzart Beta. U istom je bio jedan od najboljih igrača sa prosekom od 11 poena, 6,3 uhvaćene i četiri podeljene lopte. Ove sezone stigao je u Igokeu gde je takođe nastupao za prvi tim i bio vrlo dobar. Dobio je 12,7 minuta po utakmici i za to vreme beležio 4,3 poena, 2,3 asistencije i 1,7 skokova. Nema dileme, biće prvo oružje Igokee na putu ka finalu.

Cedevita Olimpija je uz Megu i Crvenu zvezdu takođe imala perfektne kvalifikacije kojim je obezbedila učešće na F4. Kartu za istu mladi Zmajevi obezbedili posle lude završnice i pogotka Lona Ličana uz zvuk sirene. Ni oni nisu dosad bili šampioni regiona, a računaju da će ih mladi hrvatski reprezentativac Toni Bilić voditi do trona. On je ove godine nastupao i za prvi tim Cedevite Junior u hrvatskom prvenstvu, a dvaput je igrao i juniorske utakmice u ABA ligi sa prosekom od 10 poena, dva skoka i ukradene lopte.

JUNIORSKA ABA LIGA - FAJNAL FOR

Sreda:

16.00: Mega U19 - Cedevita Olimpija U19

19.00: Crvena zvezda U19 - Igokea U19

Četvrtak:

14.00 - utakmica za treće mesto

17.00 - finale


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaIgokeaCedevita OlimpijaNikola ĐurišićNikola TopićOgnjen Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara