Pablo Laso ©Shutterstock
Pablo Laso ©Shutterstock

Laso gubio živce, ali je Real ipak obezbedio prvo mesto: U poslednjem kolu juri dva rekorda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 23:32

Košarkaši madridskog Reala trijumfom nad Bilbaom i matematički osigrali prvu poziciju na tabeli pred doigravanje, u poslednjem kolu se bore za najbolji skor u istoriji prvenstva, kao i maksimalan učinak na strani

Strašnu sezonu igra Real u ACB ligi. Puleni Pabla Lasa su na kolo do kraja pretrpeli samo dva poraza, pa su ostali dva koraka ispred Barselone i tako obezbedili prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa. Večeras su upisali i 33. recku, u Vizink centru su bili bolji od ekipe Bilbaa, koja je tako pred poslednji meč sezone ostala prva ispod crte - 70:59 (21:13, 24:11, 8:18, 17:17).

Dominirali su Madriđani u prvom poluvremenu i činilo se da će rutinski odraditi posao protiv jednog od slabijih timova u ligi. Dobili su prvi kvartal sa 21:13, u prvoj polovini drugog serijom 17:3 stekli i 21 poen viška. Sa tom prednošću otišli su i na veliki odmor, ali je usledilo opuštanje po povratku sa pauze. Bilbao je treću deonicu otvorio serijom 12:0, što je nateralo i iskusnog Lasa da reaguje. Održao je bukvicu svojim igračima tokom tajm-auta, a čini se da je "fen" španskog stručnjaka urodio plodom. Real je ubrzo vratio dvocifren suficit, u poslednjem kvartalu stigao i do 14 poena viška, sve što su gosti uspeli da urade je da u finišu dođu do jednocifrenog zaostatka (devet poena), ali je bilo kasno.

Izabrane vesti

Madriđani u poslednjem kolu gostuju u Malagi ekipi Unikahe, ukoliko slave upisaće najbolji skor u istoriji ACB lige. Interesantno je da su jedina dva poraza košarkaši Reala doživeli kod kuće, pa bi u slučaju trijumfa u poslednjoj rundi regularnog dela sezone postali i prvi tim u istoriji kojem je pošlo za rukom da dobije sve utakmice na gostovanjima.

Očekivano je Pablo Laso večeras pružio šansu svim igračima koji su se našli u protokolu za meč, a samo se Karlos Alosen nije upisao u listu strelaca. Najefikasniji je bio Džejsi Kerol sa 12 poena, 11 je dodao Fabija Kozer, dok je najkorisniji u pobedničkom sastavu bio Vensan Poarije sa 10 poena i 11 skokova (indeks 20). Tristan Vukčević je proveo 22 minuta na parketu, ali je ubacio samo četiri poena, uz tri uhvaćene lopte. Kod Bilbaa po 13 poena Žiskovskog i Ondreja Balvina (devet skokova).

02.00: (1,65) Vašington (13,0) Indijana (2,50)

Osim toga što je posle večerašnje utakmice poznato da će Real sa prvog mesta u doigravanje, sa pozicije dva u narednu fazu ide Barselone, dok će kao treći u plej-of Tenerife. Karte za doigravanje izborili su i Valensija, Baskonija, San Pablo Burgos i Huventud, dok će se oko prednosti domaćeg terena (četvrte pozicije) u prvoj rundi u poslednjem kolu boriti ekipe Haumea Ponsarnaua i Duška Ivanovića. Za poslednju kartu u plej-ofu boriće se Unikaha, Gran Kanarija i Morabank Andora.

ACB LIGA - 37. KOLO

Utorak

Gipuzkoa - Unikaha 75:81

Sreda

Saragosa - Tenerife 60:91

Obradoiro - Mursija 80:83 (72:72) /posle produžetka/

Gran Kanarija - Valensija 92:86

Fuenlabrada - Real Betis 101:77

Barselona - Baskonija 87:74

Četvrtak

Huventud - Morabank Andora 99:92

Real Madrid - Bilbao 70:59



tagovi

ACB ligaKK Real MadridKK BilbaoPablo Laso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara