Majk Tobi (©FIBA Basketball)
Majk Tobi (©FIBA Basketball)

Majk Tobi sa 20 poena razbio Izrael! Strašan dabl-dabl i vetar u leđa pred povratak u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 20:50

Ponovo je vrhunski odigrao Klemen Prepelič, na drugoj strani najbolji Jam Madar

Daleko je Majk Tobi u Crvenoj zvezdi od forme iz nekih ranijih godina, a možda bi početak kvalifikacija za Evrobasket mogao da mu posluži kao jak vetar u leđa pre povratka u Beograd i završnicu sezone.

Majk Tobi je u pobedi nad Izraelom rezultatom 88:79 (8:20, 32:17, 25:16, 23:26) odigrao najbolju partiju u proteklih nekoliko meseci, možda čak i od pobede nad ekipom Budućnosti u Jadranskoj ligi početkom novembra.

Izabrane vesti

Amerikanac sa slovenačkim papirima bio je nerešiva enigma u oba reketa za indisponirane Izraelce pa je za nepunih 28 minuta ubacio 20 poena uz (8/14 iz igre), na šta je uvezao još 12 skokova i tri asistencije! Odavno Tobi nije odisao takvim samopouzdanjem na parketu, što bi i te kako morao da iskoristi kada ponovo obuče crveno-beli dres.

Utakmica je imala dosta čudan početak. Poput onoga što se desilo na početku susreta u Botevgradu gde je Bugarska uzela meru Nemačkoj, Slovenija je kao domaćin takođe užasno počeo susret pošto je Izrael počeo serijom 16:2 i sve do sredine druge četvrtine gosti su imali prednost u rukama. Ekipa Aleksandra Sekulića se brzo digla i oporavila, pa je u naredna 24 minuta vodio glavnu reč na parketu Arene Bonifika u Kopru.

I za to ogromne zasluge idu na račun Majka Tobija! Amerikanac je briljirao u minutima kada je Slovenija stizala zaostatak i okretala rezultat, pogotovo u skok igri u kojoj je domaći sastav apsolutno izdominirao sa 48-22!

Dok je Tobi koristio kvalitet, iskustvo i atipičnu igru da razbije svaki pokušaj Izraelaca da se vrate, ogroman udeo ide na račun Klemena Prepeliča i Gregora Hrovata koji su sa klupe doneli čak 39 poena. Plejmejker Galatasaraja je ponovio izuzetnu napadačku formu iz duela sa Ukrajinom, ubacio je 21 poen (6/15 iz igre) uz šest trojki i učinak od 50 odsto sa distance! Hrovat je na to dopisao 16 poena (6/11 iz igre).

U redovima Izraela najbolji je bio Jam Madar. Plej Fenerbahčea odigrao je skoro 34 minuta i imao 19 poena (7/15 iz igre) i šest asistencija, dok je Tomer Ginat zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 10 skokova.

Slovenci su jedini tim sa maksimalnim učinkom u Grupi A, a u novembru im slede mečevi sa Portugalijom.

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET 2025 (DRUGO KOLO)

Grupa A

Nedelja:

Slovenija – Izrael 88:79

/Prepelič 21 – Madar 19/

Ukrajina – Portugalija 77:79

/Kovlijar 17 – Keiroš 21/



tagovi

Klemen PrepeličMajk Tobikošarkaška reprezentacija SlovenijeKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara