Tamir Blat (©MN Press)
Tamir Blat (©MN Press)

Makabi dogovorio još jedno pojačanje za narednu sezonu: Tamir Blat pred vratima Tel Aviva

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 12:41

Košarkaš berlinske Albe se vraća kući

Kako god da se okonča plej-of serija Evrolige sa Monakom (majstorica u sredu od 20.00), Makabi može da bude zadovoljan napretkom koji je napravljen ove sezone. Izboren je plasman u doigravanje Evrolige, situacija u domaćem prvenstvu je pod kontrolom, a pružili su izabranici Odeda Kataša i nekoliko sjajnih partija, od Menora Mivtahim dvorane napravili tvrđavu (16-3 u EL).

Uveliko uprava radi na pripremanju terena i za narednu takmičarsku godinu. Produženi su ugovori Lorenzu Braunu, Vejdu Boldvinu i Romanu Sorkinu, dogovori su postignuti i sa Džonom DiBartolomeom i Bonzijem Kolsonom, a navodno je na pragu kluba i Brajan Angola. Kako saznaje Arel Ginsber sa Vala Sporta, u Tel Aviv stiže i Tamir Blat.

Izabrane vesti

On je navodno u završnim pregovorima sa klubom i dve strane su nadomak postizanja dogovora. U tekućoj sezoni, izraelski reprezentativac je beležio 7,8 poena i 4,6 asistencija u Evroligi kao član berlinske Albe, šutirao 35,7 odsto sa distance i 89,5 odsto sa linije penala.

Makabi ga već neko vreme želi u svojim redovima, ali nije imao mogućnost ranije da ga dovede zbog ugovora u Albi. Narednog leta mu ističe ugovor, što je otvorilo mogućnost prelaska u Makabi, gde će imati priliku da ponovo sarađuje sa Katašom koji ga je trenirao u Hapoel Jerusalimu i reprezentaciji Izraela.

Pritom, Tamirov otac Dejvid Blat je predsednik stručnog komiteta u najuspešnijeg izraelskog kluba i odnedavno član Kuće slavnih Makabija.

Čini se da će sa dolaskom 26-godišnjeg beka, Makabi zatvoriti spoljnu liniju za narednu sezonu. Braun, Boldvin, DiBartolomeo, Angola i Blat - zvuči zaista dobro.


tagovi

KK Makabi Tel AvivTamir BlatDejvid Blat

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara