Marko Jeremić i Jam Madar (Foto: MN Press)
Marko Jeremić i Jam Madar (Foto: MN Press)

Marko Jeremić napustio Cedevitu Olimpiju i prešao u Igokeu

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.07.23. | 13:29

Novo pojačanje za tim iz Laktaša

Igokea nastavlja sa sklapanjem tima za narednu sezonu, a ozvaničila je i sedmi potpis. Nakon što su ugovore sa klubom produžili Haris Delalić, Nikola Marić i Marko Jošilo, profesionalnu saradnju parafirao je i talentovani Dušan Makitan i ekipi Vladimira Jovanovića se su pridružili plejmejker Stefan Mudi i centar Zoran Nikolić, u Laktaše je stigao i reprezentativac Srbije Marko Jeremić.

Iskusni bek je proteklu sezonu proveo u Cedeviti Olimpiji i na 31 nastupu u ABA ligi prosečno beležio 6,8 poena i dva skoka, uz 35,1 odsto preciznosti van linije 6,75, dok je u Evrokupu bio na proseku od 7,4 poena, uz 41,2 odsto uspešnosti šuta za tri. Branio je i boje Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u tekućoj kalendarskoj godini, nakon što je za Orlove nastupao i u kvalifikacijama za minuli Evrobasket.

Izabrane vesti

Jeremić je prve korake u profesionalnoj košarci napravio 2012. godine u Vojvodini, a u rodnom gradu ostao je do 2015, kada se preselio u Mladost iz Mrkonjić Grada. Nakon toga je nastupao za Napredak iz Kruševca jednu sezonu, da bi 2017. potpisao za FMP i proveo tri godine u Železniku. Od 2020. do 2022. igrao je za Mornar iz Bara, pre nego što se preselio u Ljubljanu i sa Zmajevima osvojio duplu krunu u Sloveniji.


tagovi

Marko JeremićIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara