Karmelo Entoni (©AFP)
Karmelo Entoni (©AFP)

Melov okršaj sa navijačima File zbog povika “dečače“, Šek se pita: Šta bi radio da igra u Evropi? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 09:20

Verbalni sukob završio se izbacivanjem dvojice izgrednika...

Nastavili su košarkaši Filadelfije dominaciju nad Lejkersima i pobedom od 18 razlike uhvatili priključak za vrh Istočne konferencije.

Osim nove dobre partije Džoela Embida koji će Nikoli Jokiću očigledno biti najveća konkurencija za MVP priznanje, utakmicu je obeležio i incident koji se dogodio oko sredine poslednje četvrtine, kada su dvojica navijača Filadelfije verbalno napali Karmela Entonija.

Izabrane vesti

02.00: (2,95) Nju Orleans (13,0) Denver (1,50)

Naime, dvojica izgrednika su uporno vikali “dečače“, tačnije “trči u ćošak, dečače“ i “nastavi da šutiraš, dečače“, što je Mela izbacilo iz takta. Možda na prvi pogled izgleda bezazleno, ali upravo ta jedna reč ima rasističku konotaciju, s obzirom na to da su tako zvali mlade Afroamerikance u vreme ropstva...

Detalj iz Vels Fargo Centra bio je jedna od tema diskusije u emisiji “NBA on TNT“ gde su dvojica nekadašnji NBA asova Keni Smit i Šakil O'Nil imali drugačije poglede. Smit je branio Melovu reakciju i to što je tražio da se dvojica navijača izbace, no osvajač četiri šampionska prstena nije bio istog razmišljanja.

“Ne bih se saglasio sa tobom. Igrače poput Čaka (Barklija) ili mene takve stvari ne bi dotakle“, počeo je Šek, a kada ga je Smit napao zbog toga, uzvratio je:

“Čekaj, čekaj... Razumem tvoj ugao, ali da razjasnimo nešto. Nas tako nešto ne bi dotaklo, jednostavno ne bismo dozvolili da to utiče na nas. Da ti kažem nešto, brate... Igrao sam u Teksasu mnogo puta, igrao sam svuda i sve sam čuo. Ali tako nešto ne može da me zaustavi...“

Smit je ostao stava da je Karmelo dobro postupio, da nije dao na sebe i da ne sme da dozvoli da takve stvari postanu redovne na košarkaškim utakmicama, na šta se uključio i Barkli.

“Sve to stoji, ali ne možeš u profesionalnom sportu da dozvoliš da budeš svilen, posebno kao igrač Los Anđeles Lejkersa protiv Filadelfije“, rekao je Barkli i prekinuo ga Šek:

“Čekajte, kako se navijači u Evropi ponašaju? Kako igrači da se osećaju kada ih gađaju novčićima ili vređaju“.



tagovi

NBA ligaLos Anđeles LejkersFiladelfija SeventisiksersKarmelo Entoni

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara