(©MN Press)
(©MN Press)

Monako na krilima Greja poleteo do vođstva u polufinalu Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 21:02

Matijas Lesor ponovo dvocifren

Zašto jednostavno kad može komplikovano? Ne odstupa od toga Monako. Voli tim iz Kneževine da se kocka i vraća protivnika u život, ali za razliku od četvrtfinala Evrokupa, u polufinalu neće krenuti iz minusa. Odbranio je Monako domaći teren i poveo u polufinalnoj seriji protiv Gran Kanarije – 82:77

Kod Monaka uvek neko drugi iskoči, večeras je u heroja izrastao Rob Grej. Početkom četvrtog perioda, kada se utakmica lomila, povukao je Grej, vezao pet poena i odbio nalet Gran Kanarije. Tim iz Kneževine je ponovo stekao dvocifrenu prednost, a Rob Grej je bio priseban i u završnici. Meč je završio sa 25 poena, tri skoka i asistencijom.

Izabrane vesti

Matijas Lesor u prvom meču polufinala nije bio odlučujući faktor kao u sve tri utakmice protiv Budućnosti, ali je i pored nešto slabije partije stigao do 12 poena, osam skokova, ali je imao i četiri izgubljene lopte. Di Bost i Džalil Obrajan su dodali po 11 poena, a kod Gran Kanarije je najefikasniji bio Metju Kostelo sa 22 poena.


Igrali su Monako i Gran Kanarija kroz celo takmičenje uz dosta oscilacija, od toga nisu odstupili ni u polufinalu Evrokupa. Iako prva deonica nije ukazivala na to da će se igrati u serijama, potpuno drugačija slika viđena je u nastavku utakmice.

Protutnjao je Monako halom Luj II u drugom kvartalu, stekao je 18 poena prednosti pred odlazak na odmor i sveo goste na samo pet postignutih poena u tom periodu. Delovalo je da se Gran Kanarija kreće ka ponoru iz kog se neće izvući. Ništa španski predstavnik nije mogao da pogodi sa distance. Istina, na tom polju se nije mnogo toga promenilo u nastavku, ali Monako nije ličio na tim iz prvog poluvremena.

Rastrčala se Gran Kanarija i furioznim startom je gotovo u potpunosti istopila zaostatak. Statični su bili napadi Monaka. Olako su domaći igrači prodavali lopte, praktično su se nudili Gran Kanariji. Prisebnost su zadržali Rob Grej i Markos Najt. Preuzeli su odgovornost i individualnim rešenjima pronalazili put do koša. U pojedinim momentima su izmišljali poene.

EVROKUP, POLUFINALE

Monako - Gran Kanarija 82:77

/Grej 25 - Kostelo 22/

20.45: (1,35) Virtus (16,0) Uniks (3,50)


tagovi

EvrokupKK MonakoKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara