"Miroslav Muta Nikolić"
"Miroslav Muta Nikolić"

Muta Nikolić: Bitno je da se ne obrukamo protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.06.14. | 12:56

Trener Borca Mozzart Sporta Bojić veruje da njegov klub zaslužuje plasman u regionalno takmičenje

Miroslav Muta NikolićKošarkaši kragujevačkog Radničkog su sinoć savladali Borac Mozzart Sport (81:83) i uknjižili osmu pobedu koja je bila dovoljna za četvrtu poziciju u Superligi. Trener pobednika Miroslav Muta Nikolić kaže da je posle poraza od Mega Vizure ekipa bila emotivno ispražnjena.
Utakmica sa Borac Mozzart Sportom nije bila važna, ali postojala je želja da pobedimo. Imali smo težak poraz koji nas je udaljio od trećeg mesta. Kad se sve sabere zadovoljni smo četvrtom pozicijom jer će Kragujevac ponovo igrati ABA ligu. Sad nas očekuje Partizan, meni je bitno da se ne obrukamo jer smo malo umorni, igrali smo na tri fronta. Mnogi igrači su poput Marinovića svaku utakmicu igrali po 40 minuta“, zaključio je Nikolić.

Trener Borac Mozzart Sporta Raško Bojić čestitao je svojim igračima na uspešnoj sezoni.
Prvenstvo je za nas bilo naporno između ostalog jer se tim često menjao. Bili smo opterećeni povredama i odlascima igrača tokom KLS lige. Pored Mandića, Dedijera povredio se i Stevović. Meni je ovo u kontinuitetu šesta sezona sa prvim timom Borca i treće učešće u Superligi. Imali smo dva nastupa u Kupu Radivoja Koraća, osvojen Kup Srbije. Za mene je ovo najteža sezona, iscrpljujuća, ali imali smo satisfakciju da u Superligi najbolje partije pružimo protiv naših najboljih klubova. Jedna lopta je odlučivala pobednika protiv Partizana, Zvezde i Radničkog, a dobili smo Megu. Veća očekivanja sam imao protiv Crnokose i FMP-a“, rekao je stručnjak.

Izabrane vesti

Borac Mozzart Sport je imao najveću posetu u Superliigi, a želja navijača je plasman u ABA ligu.
Naš klub po svim parametrima  zaslužuje plasman na Jadran, po organizaciji, infrastrukturi, poseti...Mi moramo da stabilizujemo igrački kadar, i na  pravom smo putu, za razliku od ranijih sezona ove godine smo imali deset potpisanih igrača, dovoljan broj prijateljskih utakmica i imali smo dobru podlogu za odličan rezultat. Remetili su nas igrači koji su igrali na otvoren ugovor, recimo da smo imali Mladena Pantića i u Superligi, na ovaj kvalitet konkurisali bi za prva četiri mesta“, zaključio je Bojić.

(FOTO: MNpress)


tagovi

SrbijaRaško BojićMiroslav Muta NikolićKK Radnički KragujevacKošarkaška liga SrbijeBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara